KERUMOVI PRIJETE TUŽBAMA

Ljubavno gnijezdo Željka i Fani na Mejama

28.10.2009 u 19:24

Bionic
Reading

Mada su radovi splitskog gradonačelnika Željka Keruma na najvažnijem privatnom projektu, hotelu Marjan Hilton, niskog intenziteta, radovi na njegovoj novoj kući, u kojoj planira živjeti s trudnom ljubavnicom Fani Horvat u splitskom kvartu Meje, u punom su zamahu

Novi dom Željka Keruma i njegove odabranice Fani Horvat dvojni je objekt na prestižnim Mejama, preko puta Meštrovićeva kašteleta, prvi red do mora, u definitivno najskupljoj splitskoj ulici. To je bio objekt izgrađen prije nekoliko desetljeća koji se sada potpuno renovira. Prema raspoloživim informacijama Kerum je novo ljubavno gnijezdo platio više od milijun eura i to je cijena prije početka radova. Kada bude gotovo cijena se sigurno udvostručiti. Sada je u fazi visokog roh-bau i na gradilištu se nalazi veliki broj građevinskih radnika.

Kerum i Fani žive na jahti?

Željko i Fani već neko vrijeme žive u njegovoj jahti Joke, koju je nazvao po sinu, u splitskoj ACI-jevoj marini, piše Večernji.hr.

Luksuzna jahta Maiora 33, koji je Kerum platio oko deset milijuna eura, još se naziva i plovećom vikendicom. Ima čak osam kabina za putnike/stanare, te luksuzno opremljen salon.


Kako smo doznali u susjedstvu, intenziviranje radova datira od početka ljeta. Netko je sarkastično dometnuo da to valjda koincidira s pozitivnim testom na trudnoću. Objekt ima na cesti prostranu garažu i dvije etaže otvorene prema jugu i zapadu. Ako se nastavi dinamikom kakva je danas viđena, Željko Kerum neće još dugo biti bez doma u Splitu.

Inače, i buduća Kerumova obiteljska kuća također spada u zajedničku imovinu iz braka s Ankicom. Njezin vlasnik je, naime, 'Kerum ing', jedna od brojnih tvrtki iz poslovnog imperija splitskog gradonačelnika.

Kerum je definitivno bio široke ruke prema svojoj ljubavnici te ona posjeduje znatan broj nekretnina i tvrtki. Primjerice, interijer zagrebačkog stana potpisuje ponajbolja hrvatska dizajnerica Vanesa Bilbija. Iza splitske dizajnerice već je velik broj prestižnih i ekskluzivnih projekata i interijera, pa tako i stan Fani Horvat. Tko će potpisati interijer splitskog doma, tek ćemo uskoro doznati.

Uvažavajući gradonačelnikovo pravo na privatnost, ostaje činjenica da je on svoju kampanju gradio na obiteljskim vrijednostima koje je čitavo to vrijeme namjerno izigravao. Radovi datiraju još od srpnja kada je vjerojatno već pripremio poteze koje će povlačiti u tempirano vrijeme. Veći problem od njegove obmane javnosti je i činjenica da je u tome imao desetine suučesnika koji su vrlo dobro znali što on zapravo radi i planira, ali nisu obavijestili javnost o tome. Kako će Split izgledati na kraju Kerumova mandata, sve je izvjesnije i jasnije.

ANKICA KERUM NIJE PODNIJELA ZAHTJEV ZA BLOKADOM IMOVINE

Spektakularne brakorazvodne parnice u obitelji Kerum ipak neće biti – objavio je u srijedu obiteljski odvjetnik Miroslav Šarić, demantirajući napise da je prevarena supruga Ankica već podnijela zahtjev za blokadom zajedničke imovine.

'Sve tvrtke iz sastava Kerum grupe vode iste osobe, ništa se na tom području nije promijenilo, niti će se promijeniti' – piše u Šarićevom priopćenju kojeg je potpisala Ankica Kerum, ali u bratovo ime i Nevenka Bečić. Obje strane zaprijetile su sudskim tužbama svim medijima koji 'o ovoj temi nastave tendenciozno pisati'. Po svemu sudeći, Željko i Ankica već su postigli nekakav dogovor o raspodjeli imovine iz propalog braka.

Obitelj Kerum silno smetaju i novinski napisi o teškoćama u poslovanju Kerumovog carstva, što se u splitskim kuloarima drži neupitnom istinom.