DOGOVOR O SURADNJI

Ujedinjeni umirovljenici najavili pohod na vlast

28.10.2009 u 13:02

Bionic
Reading

Čelnici umirovljeničkih stranaka, s izuzetkom Hrvatske stranke umirovljenika, potpisali su danas u Zagrebu Dogovor o suradnji umirovljeničkih stranaka na idućim izborima

ZAGREB - Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Vincek rekao je kako su se stranke odlučile na dogovor zato što u Hrvatskoj ima previše umirovljeničkih stranaka koje jedna drugoj bespotrebno otimaju glasove.

Također je pojasnio kako je Matica, koja okuplja 260 tisuća članova kroz 303 udruge, bila inicijator dogovora, no da sama nema ambicija ulaziti u izborne aktivnosti.

Prosječna mirovina u Hrvatskoj je dva i pol puta manja od prosječne plaće, što je sramotno, naglasili su čelnici umirovljeničkih stranaka i poručili da će upravo zbog toga oni biti blok na idućim parlamentarnim izborima koji će raditi na poboljšanju materijalnog statusa umirovljenika.

Na skupu je također najavljeno kako će stavljanje potpisa na dogovor umirovljeničkih stranaka uskoro na svojim tijelima razmotriti i Hrvatska stranka umirovljenika.

Na Dogovor o suradnji na idućim izborima svoj su potpis stavili predsjednici Akcije hrvatskih umirovljenika Ante Kriletić, Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić, Demokratske stranke umirovljenika Milivoj Tičarić, Saveza hrvatskih umirovljenika i seniora Mladen Belicza, predsjednik Splitske stranke umirovljenika Ratko Kovačić, te Stranke umirovljenika Lazar Grujić

Poslušajte izjave Josipa Vinceka, Lazara Grujića, Ratka Kovačića i Milivoja Tičarića.