NA KOPNU

Stiže zatopljenje od 15 i više stupnjeva!

07.01.2016 u 09:19

Bionic
Reading

Iz debelih minusa temperature će do kraja vikenda u unutrašnjosti Hrvatske narasti do visokih 12°C. S jakom južinom u naše će krajeve i dalje pritjecati vlažan i topao zrak, a s njime će dolaziti i oborine koje bi najobilnije mogle biti u subotu i nedjelju, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Stabilizacija vremena s nešto nižim temperaturama stiže nam početkom sljedećeg tjedna

U petak će biti promjenjivo do pretežno oblačno. Mjestimice može biti i slabe kiše, uglavnom na Jadranu, u njegovom zaleđu te u gorskoj unutrašnjosti. Navečer je slaba kiša moguća i u zapadnoj unutrašnjosti. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -4 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U subotu će biti pretežno oblačno uz mogućnost za povremenu kišu. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice su moguće obilnije oborine dok se najmanje kiše očekuje u kontinentalnim dijelovima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju i jak jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 13 do 17°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću, mjestimice i obilniju na Jadranu, u njegovu zaleđu te u gorskoj unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju i jak jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima nestabilno vrijeme nastavit će se i tijekom ponedjeljka. Postupna stabilizacija očekuje se tijekom utorka i srijede, a temperature će biti u laganom padu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovu poveznicu.