DANAS TOPLIJE

Hrvatska se opet bijeli, Bandić od 6 ujutro sa zimskom službom

07.01.2016 u 08:21

  • +13

Slavonija pod snijegom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Bionic
Reading

Snijeg stvara probleme u središnjem i sjeverozapadnom dijelu zemlje, Lici i Gorskom kotaru, dok u Slavoniji pada i jutros. Promet kamionima s prikolicama i tegljačima na pojedinim državnim cestama i dalje je zabranjen. Od jučer navečer do 2 ujutro u u Zagrebu je palo 20-ak centimetara novog snijega. Zagrebačka Zimska služba očistila je sve ceste prvog prioriteta, prilaze bolnicama, školama i vrtićima, mostove, nadvožnjake te ceste kojima prometuju tramvaji i autobusi.

'Davno jednom jedan čovjek malog slao po vodu. I tuče ga. Kaže - zašto ga tučeš? A vrč ima u ruci. Veli - badava da ga tučem kad razbije vrč. E zato smo jutros ovdje u 6 sati. Prvo, zahvaljujem što ste došli svi. Drugo, jer znam kada u 6 zakažem da je noć cijela - ona bi bila i tako rađena, ali još bolje će se radit', kazao je novinarima, a prenosi HRT.

Gorski je kotar proteklog dana zahvatila prava mećava. U Sisku je tijekom noći napadalo 40-tak centimetara snijega.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda snijeg će padati ujutro i prijepodne u Slavoniji, dok će u ostalim krajevima unutrašnjosti vladati jutarnja magla.

Danju u većini predjela djelomice ili pretežno sunčano, a navečer uz naoblačenje sa zapada slabe se oborine očekuju na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar većinom slab, na istoku Slavonije do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, još prijepodne mjestimice i jak sjeverozapadnjak, a poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na moru 9 i 13 °C.