Hrvatska ŽUŽULOV CRNI FOND

DORH istražuje stipendiju Sanaderove kćeri

Državno odvjetništvo jučer je najavilo da će od policije zatražiti provjeru informacije tko je financirao stipendiju kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, što je prekjučer zatražio predsjednik Stjepan Mesić, piše Jutarnji list

Glasnogovornica Državnog odvjetništva jučer je rekla da će 'državno odvjetništvo zatražiti provjeru tih informacija'. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec također je potvrdio da će policija učiniti ono što od njih zatraži nadležno odvjetništvo.

'Kad zatraže, mi ćemo provjeru i obaviti', izjavio je glasnogovornik Borovec. Inače, u Uredu za opću upravu Grada Zagreba doznajemo da je ove godine automatski pokrenut postupak brisanja i likvidacije udruge Leadership forum iz Registra udruga. Dubravko Merlić, koji je bio potpredsjednik udruge, rekao je da ne zna ni tko ju je financirao.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Ivan Mišetić navodi se kao predsjednik te udruge, a u rad udruge uključio se 2004. godine.

'Tada je sklopljen jednokratni kompenzacijski ugovor Croatia Airlinesa i Leadership foruma u iznosu od 35.000 kuna, čime je Croatia Airlines postao službeni prijevoznik konferencije koju je ta udruga 2004. godine održala u Dubrovniku', kaže Mišetić.

Ševo: ADU Petri nije dala stipendiju

Petra Sanader, kći bivšeg premijera Ive Sanadera, već drugu godinu, kaže profesor Akademije dramske umjetnosti Joško Ševo koji joj je predavao prvih godina studija, nije studentica zagrebačke akademije.

'Ona je završila tri godine, dobila je potvrdu o završenom preddiplomskom studiju i otišla u inozemstvo. Znam da je prvu godinu bila negdje u Americi, ali gdje je sada, ne znam. Ne znam točno ni gdje je bila prvu godinu. Ja joj ništa nisam sugerirao jer ipak mislim da je naša akademija najbolja. Ali znam da joj ova akademija nije dala stipendiju jer takve mogućnosti ne postoje', rekao je Ševo.

Nenad Dugi / CROPIX
Kakvo prijateljstvo veže Sanadera i Mesića?
Mesić rekao pa porekao

Predsjednik Stipe Mesić iznenadio je jučer javnost tvrdnjama da nikada nije rekao da se istraži stipendija Žužulova Leadership foruma za Sanaderovu kćer, ali tportal donosi snimku njegovog jučerašnjeg intervjua za Hrvatski radio koja dokazuje suprotno.

'Što se tiče stipendiranja kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, ja sam samo rekao da je Leadership formiran 2004. na velika zvona i da su u prikupljanju sredstava, među ostalima, sudjelovala i mnoga državna poduzeća. Isto tako znam i da nikada nisam čuo nijednu informaciju tko je financiran iz sredstava toga fonda, a odakle novinaru podaci vezani za stipendiranje kćeri Ive Sanadera, ja to zaista ne znam', rekao je predsjednik Mesić jučer u Vukovaru.

Još jučer je javno u emisiji 'S predsjednikom na kavi' pozivao ministra Tomislav Karamarka, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i USKOK da prekontroliraju poslovanje Leadership foruma, čiji je osnivač bivši ministar Miomir Žužul, a kojem su državne tvrtke, među kojima i Croatia Airlines, davale novac za stipendiranje mladih ljudi.

Tportal donosi isječak iz intervjua 'S predsjednikom na kavi' koji dokazuje da Mesić današnjim izjavama u Vukovaru sam sebe demantira, odnosno upućuje na zaključak da je predsjednik zaboravio što je jučer govorio.


Mesić o stipendiji Sanaderove kćeri.mp3

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još