ZUB VREMENA

Barba Luka traži nasljednika u dolini Neretve

Bionic
Reading

'U HDZ-u svačiji ego mora biti u službi nacionalnih interesa i nikakvi pojedinačni razlozi neće uzrokovati podjele u stranci. Neka se ne raduju oni koji od male pukotine pokušavaju stvoriti rupetinu. Ova Vlada je u zadnja četiri mjeseca postigla takve rezultate u neutralizaciji krize da oporbi nije preostalo ništa drugo nego da izaziva afere.

Na djelu je nezapamćena hajka s elementima histerije, ali to ne može dugo trajati. Premijerka Jadranka Kosor poručuje da čvrsto stoji iza planova i interesa hrvatskoga juga', rekao je u Pločama na proslavi 20. obljetnice prvoga hrvatskog HDZ-a predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić

Najavio je dokapitalizaciju Luke Ploče provesti u interesu zaposlenika, s tim da će država zadržati kontrolni paket dionica. Bebić je poručio da njegovo vrijeme u Hrvatskom saboru ističe, pa dolina Neretve mora izabrati njegovog nasljednika, znakovito spomenuvši tri imena: dubrovačko-neretvansku dožupanicu Mariju Vučković, pločanskog gradonačelnika Krešimira Vejića i čelnicu metkovskog HDZ-a Žanu Marević

'Dajte potporu Kreši Vejiću, ne okrećite mu leđa na prvoj okuci', izjavio je Bebić, očito dobro upoznat s unutarfrakcijskim borbama u pločanskome HDZ-u koje su kulminirale nakon dolaska te stranke na vlast.

Podsjećajući na osnutak prvog Općinskog odbora HDZ-a u Hrvatskoj, predsjednik Sabora je rekao da je trebalo hrabrosti zbog straha od Udbe. Bebić je dodao da je politička povijest pločanskih osnivača bila različita, ali na tragu Tuđmanove ideje o pomirbi.

'Nema odustajanja od izgradnje prometnica, Pelješkog mosta i Luke Ploče, koja je pod posebnom brigom Vade RH. Status Luke Ploče bit će riješen u iduća dva do tri mjeseca, potpuno transparentno, bez figa u džepu', rekao je glavni tajnih HDZ-a Branko Bačić. Saborski zastupnik Frano Matušić je dodjelu odličja bivšim komunistima nazvao 'diskvalifikacijom povijesne istine' jer je 'isključivo HDZ zaslužan za višestranačje u Hrvatskoj'.