NAKON KRAHA NA IZBORIMA

Slavko Linić nam otkriva: Nakon politike okrećem se biznisu

22.12.2015 u 06:59

Bionic
Reading

Slavko Linić bio je jedan od rijetkih političara gubitnika na proteklim parlamentarnim izborima koji je odmah objavio da se zbog izbornog neuspjeha povlači iz politike. Zanimalo nas je čime se bavi danas, je li požalio zbog odluke da se povuče iz politike, i želi li ipak prokomentirati političke aktualnosti s obzirom na dugogodišnje iskustvo na političkoj sceni

U razgovoru za tportal Linić kaže da se nije predomislio i da definitivno napušta politiku. Ponuda da se priključi nekom političkom projektu nema. Na proteklim izborima Linić je bio na listi koalicije Uspješna Hrvatska, na kojoj se našla nekolicina dobro poznatih lica hrvatske politike čije su karijere krenule silazom putanjom. Nakon neuspjeha na izborima odlučio se na potpuno povlačenje iz politike.
Planovi su mu usmjereni prema gospodarstvu iako još nema ništa konkretno ni definirano što bi to bilo.

'Već ću nešto raditi s obzirom na to da imam dosta iskustva u gospodarstvu, a problema ima, tako da ću uvijek naći neku mogućnost da nešto odradim u tom dijelu, a neću ni pomišljati kad bi krenule investicije u gospodarstvu da bi bilo još više mogućnosti', objasnio nam je Linić smjernice kojima će se rukovoditi u budućnosti. Međutim, Liniću se ne žuri.

'Još sam uvijek saborski zastupnik dok se ne konstituira novi saziv i trenutačno se ne bavim ničim', kaže.

Vrijeme odmora dobro će mu doći jer je njegov razvod s SDP-om okončan, strankom u kojoj je djelovao 24 godine i iz koje je na kraju izbačen. Međutim priča o izlasku iz SDP-a ima i tamniju stranu koja zadire u privatnost bivšeg ministra financija, koji smatra da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović zlorabio sigurnosne službe i tako neovlašteno pratio njega i članove njegove obitelji. Zbog svega što mu se dogodilo, ne misli odustati od konačnog rasplitanje te priče.

'Nema dvojbe da ne mogu oprostiti da je policija po zahtjevu Milanovića i Ostojića istraživala djecu moje supruge i to je razlog da ću itekako ustrajati na raščišćavanju neovlaštene upotrebe sigurnosnih službi i očekujem da će se to riješiti pozitivno, jer imam sve dokumente i dokaze da se netko bavi nezakonitim radom, poručuje Linić u razgovoru za tportal. Razrješenje cijele priče u stadiju je mirovanja jer imamo stari saziv Sabora.

'Čekam da najprije riješi saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Od Državnog odvjetništva sam manje-više dobio potvrdu da ono nije bilo uključeno, a da se krenulo u istrage izvan Hrvatske', kazao nam je Linić.

Stres kojem je bio izložen nije ga udaljio iz politike, objašnjava jer je nakon toga još išao na izbore. 'S obzirom na to da nisam uspio na izborima, nemam se više namjeru baviti politikom', tvrdi Linić.
Uvjeren je da mu saborske klupe ni ministarske fotelje neće nedostajati.

'Imam puno godina i da budemo iskreni, ja sam ipak čovjek koji dolazi iz gospodarstva. Nisam škole završio za političara da ne razumijem gospodarstvo. Politika će mi najmanje nedostajati. Imam 43 godine radnog staža i ne ovisim o politici', rezolutan je nekadašnji SDP-ovac.

Ipak, s obzirom na golemo političkom iskustvo na rukovodećim pozicijama, pozvan je da prokomentira aktualnu situaciju u Hrvatskoj koja nije blistava.

'Polazim s pretpostavkom da će još teže biti upravljati zemljom i sredstvima poreznim obveznika jer sami vidimo koliko je teško dogovoriti vladu i programe, a kamoli četiri godine onda rješavati reforme i vući reforme. Tu će biti puno nesloge i podmetanja. Neće biti lako i to je zabrinjavajuće s obzirom na tešku ekonomsku poziciju. Bit će se teško odlučiti na ulaganja i rekao bih da će nam nedostajati poduzetnika, neovisno iz Hrvatske ili izvana, jer će se u ovako nestabilnu situaciju malo tko upuštati', rezonira Linić.

Ponašanje SDP-a u pregovorima oko formiranja vlade tijekom kojih je predsjednik stranke Milanović više puta mijenjao mišljenje nije želio komentirati. 'Nažalost o Milanoviću nemam nijednu lijepu riječ pa nema potrebe da to komentiram', samo je kratko na kraju znakovito poručio.