Hrvatska MINISTAR ŠIMONOVIĆ

Politika ne može niti pisati niti zaustavljati optužnice

  • Autor: Hina
  • 26.10.2009 14:25:26
  • 26.10.2009 14:23:51

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović rekao je danas u Splitu kako politika ne može niti pisati niti zaustavljati optužnice.

"Saboru se ne može zabraniti rasprava (o aktualnim aferama), ali cijelo vrijeme možemo i moramo ustrajavati na dvije stvari - jedna je da politika ne može pisati optužnice, a druga je da ne može ni zaustavljati optužnice. Pravosuđe radi svoj posao", kazao je ministar Šimonović odgovarajući na novinarski upit u vezi s prošlotjednom saborskom raspravom o aktualnim aferama među kojima je i stanje u "Podravci".

Po ministrovoj ocjeni, u hrvatskome pravosuđu načinjen je "veliki korak naprijed" jer se osjeća da Državno odvjetništvo i sudovi u miru i po stručnim i profesionalnim kriterijima mogu raditi svoj posao.

"Pravosuđe govori pravnom akcijom, pravosuđe govori kroz istrage koje provodi državni odvjetnik, pravosuđe će govoriti i kroz usta sudova i sudaca. Zadaća je ministra pravosuđa da osigura uvjete u kojima na pravosuđe neće biti pritisaka", rekao je ministar Šimonović, koji je u splitskome Mediteranskom institutu za znanost o životu (MEDILS) nazočan na simpoziju "Hrvatsko-francuski upravnopravni dani".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još