Hrvatska MOGLO BI TRAJATI DANIMA

Započelo odsukavanje Marka Pola

Jutros oko 8 sati počelo je odsukavanje Jadrolinijinog broda Marko Polo koji se sa 105 osoba i 18 vozila u subotu oko 2 sata nasukao na otočić Sit između Žuta i Pašmana u šibenskom akvatoriju.

Tri remorkera tijekom jutra pokušavali su grdosiju koja se u dužini od oko 15-tak metara pramcem 'popoela' na otočić i zaustavila na manje od 50 metara od prve kuće.

'Akcija odsukavanja započela je jutros, a kako ga remorkeri pokušavaju odsukati pomoću sajle, dolazi do naginjanja broda nekih 30 centimetara lijevo i desno. Pokušava se napraviti posteljica s kojom će na neki način brod pokušati kliznuti u more. Čuje se buka i brod se naginje pa će odsukavanje sigurno potrajati dulje, možda i danima, a bit će potrebni i jači tegljači. Koje će se metode dalje primijeniti tehnička je stvar voditelja odsukavanja Jadranskog pomorskog servisa', kazao je za Večernji.hr Joško Nikolić ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe i zaštitu mora iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Jučer se pojavila i neslužbena informacija da je posada Marka Pola priznala da su zaboravili promijeniti kurs na auto-pilotu, no takvu informaciju Nikolić je nazvao špekulacijama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još