Hrvatska SKINUTI PODRAVKU S DNEVNOG REDA

Friščić pozvao Polančeca na ostavku

'Ne želim bit taj koji će premijerki sugerirati što da čini, no sve bi se prije riješilo da Polančec sam da ostavku', rekao je Josip Friščić

Šef HSS-a u intervjuu danom novinaru RTL-a istaknuo je da bi svi iz vladajuće koalicije trebali sjesti i popričati kao partneri, a rekao je i da se situacija oko ostavke Damira Polančeca možda riješi i prije Sabora.

'Ostavka Polančeca najbrže bi temu Podravke skinula s dnevnopolitičkog reda te da bi se Vlada ponovno mogla koncentrirati na važnije stvari', istaknuo je.

Govoreći o aferi u Podravci, Friščić je kazao kako nije očekivao da će uhićeni članovi Nadzornog odbora ostati u NO.

Odlučan je pri stavu da u Podravci mora postojati utjecaj politke.

'Platili smo ceh tomu da su dolazili ničiji, a bili su nečiji', rekao je i dodao da je Podravka državni interes te da država mora nadzirati određene pozicije u toj tvrtki.

'Došlo je desetak novih menadžera koji su se osigurali tako da ih je skuplje otpustiti nego li zadržati. Šteta je nastala temeljem netransparentnosti rada Upravnog odbora te netko za to mora snositi odgovornost', izjavio je Friščić.

Na pitanje je li i sam uključen u aferu, rekao je da 40 godina kupuje Podravkin pekmez te ponovio da 'nije imao prste u pekmezu'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još