SLUČAJ PODRAVKA

Pusić: Polančec mora podnijeti ostavku!

25.10.2009 u 13:12

Bionic
Reading

HNS-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Vesna Pusić poručila je kako se boji da će s obzirom na trenutnu situaciju prijevremeni izbori samo pitanje vremena. Također, predložila je Polančecu da izabere 'najelegantniji' odlazak te podnese ostavku

Nadam se da će do siječnja izdržati jer, kako je sadašnju vlast krenulo, bojim se da bi izvanredni parlamentarni izbori mogli biti održani i prije - poručila je iz Osijeka kandidatkinja HNS-a za predsjednicu Hrvatske, Vesna Pusić tijekom posjeta osječkom Azilu za napuštene pse.

'Izbori su normalni način prijenosa vlasti mirnodopski, uredni i organizirani i svakako su daleko bolja solucija od raspada. Zato treba voditi računa o tome, hoće li to biti siječanj ili kasnije u proljeće, to neće ovisiti o opoziciji, nego o koaliciji na vlasti i koliko ona može izdržati. Svakako smatram da što god se dogodilo, treba biti mirno, organizirano i kroz institucije, a ne nekom vrstom raspada jer to je najopasnije' - konstatirala je Pusić.

Što se, pak, tiče krize u vezi s Podravkom, Pusić smatra da će ministar Damir Polančec tijekom predstojećeg tjedna podnijeti ostavku.

'Za Polančeca ne vidim uopće druge šanse. Što se njega tiče, od svih mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju, to je najelegantnija' - tvrdi Pusić.

Tijekom boravka u Osijeku, gdje je došla još u subotu poslijepodne, Pusić je u prostorijama gradske organizacije HNS-a podijelila članske iskaznice za stotinu novih stanačkih članova. Utvrđeno je kako članstvo HNS-a na području Osijeka neprestano raste te da je sada dostiglo brojku od 500.

U nedjelju prije podne obišla je osječki Azil za napuštene pse gdje je sa svojim suradnicima pomogla volonterima u hranjenju i čišćenju prostora za nezbrinute životinje.

'Briga za životinje je mjera civiliziranosti svakoga društva, nije samo pitanje prioriteta, već pokazivanja u kojoj smo mjeri čovjekoljubivo društvo i u kojoj mjeri humane i pristojne civilizirane vrijednosti promoviramo. Zato je ovo izrazito važna stvar, drago mi je da vidim 25 mladih ljudi koji se brinu za 250 pasa. Ovo je tek početak, svaki čovjek može puno učiniti i sam donirajući svoj rad, i tako unaprijediti kvalitetu života.To su pokazatelji naše vlastite ljudskosti i pristojnosti' - zaključila je Pusić.