PREŽIVLJAVANJE NA DRŽAVNIM JASLAMA

Vlada u tajnosti općinama dala 2,5 mil. kuna

24.10.2009 u 19:22

Bionic
Reading

Na račune 11 hrvatskih općina Vlada je u tajnosti, na ovotjednoj sjednici, odlučila proslijediti 2,5 milijuna kuna uzetih iz proračunske pričuve

Novac se općinama dijelio sukladno sporazumu HDZ-SDSS, Večernjem listu potvrđeno je iz premijerkina ureda, dok je načelnik Gračaca Goran Đekić priču potvrdio priznavši da općina nema dovoljno novca i da im Vlada izlazi ususret kada zatreba.

Novac je namijenjen isključivo krpanju – za plaće, male komunalne akcije, sve ono za što bi općina trebala imati novca i bez pomoći. Dvije su općine, doznaje Večernjak, dobile nešto više od 400 tisuća kuna, dok su ostale dobile 100 ili 200 tisuća kuna. O kojim sve općinama je riječ, nije poznato. Zna se da je na listi Gračac, čiji načelnik Đekić je istaknuo da im 13 milijuna proračuna nije dovoljno te da Vladinu pomoć namjeravaju iskoristiti za lož ulje i opremanje vrtića.

Kako prenosi Večernji, iz općine Erdut istaknuli su da su svojih 200 tisuća kuna dobili jer 'participiraju u vlasti na državnoj razini'. Načelnik te općine Jugoslav Vesić komentirao je da je, uz participaciju u vlasti, razlog i to što dobro rade pa su nagrađeni.

Nikola Arbutina, načelnik Dvora, dobiveni novac utrošit će u infrastrukturu, a nije želio komentirati ukidanje neodrživih općina.