ZIMA POPUŠTA

Od vikenda nam stiže sunce i više temperature

26.11.2015 u 09:33

Bionic
Reading

Niz hladnih i oblačnih dana okončat će krajem tjedna. Već za vikend bit će stabilnije s više sunca i nešto višim temperaturama, a slično vrijeme možemo očekivati i u prvom dijelu sljedećeg tjedna

U petak će u unutrašnjosti te na južnom Jadranu biti pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimične oborine, u unutrašnjosti na granici kiše i snijega, a na Jadranu kišu. Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Prema kraju dana vjetar će postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati između -3 i 2°C, na Jadranu od 5 do 10, a na jugu i otocima do 11 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11,a na otocima do 14 °C.

U subotu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Slavoniji se očekuje nešto više oblaka, a može pasti i malo kiše ili susnježice. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, ujutro s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom dana bura će dodatno slabiti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, a na otocima do 11 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti barem djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro je moguća jutarnja magla ili niska naoblaka, mjestimice i dugotrajna. U unutrašnjosti će puhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu će umjerena bura prijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 8, a na Jadranu od 12 do 16 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima neka značajnija promjena vremena ne očekuje se barem u prvoj polovici tjedna. Prevladavat će stabilno vrijeme, uz mogućnost za jutarnje magle u unutrašnjosti, a temperature se neće puno mijenjati u odnosu na nedjelju. Na Jadranu će biti sunčanije.