OSIGURANJE ZA BIDENA

Zagreb izgleda poput ratne zone

25.11.2015 u 11:45

  • +13

Osiguranje za američkog potpredsjednika Joea Bidena

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/Jurica Galoić

Bionic
Reading

Zbog posjeta američkog potpredsjednika Joea Bidena, koji danas sudjeluje na izvanrednom sastanku procesa Brdo - Brijuni u Zagrebu, hrvatska prijestolnica izgleda poput ratne zone. U policiji ne žele otkriti koliko je njihovih djelatnika raspoređeno na zagrebačkim ulicama povodom osiguranja Bidena, dapače, poručuju da ih nije ni blizu 5.000, koliko su naveli pojedini mediji. U svakom slučaju, fotografije agencije Pixsell svjedoče da su angažirani specijalci u punoj ratnoj spremi, a u zaštiti prevažnog gosta pridružili su im se i američki snajperisti

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je policija u povodu osiguranja dolaska, smještaja i sastanka stranih delegacija 'poduzela i poduzet će niz mjera i radnji kako bi sigurnost svih delegacija bila na najvišoj sigurnosnoj razini, a uz što manje ometanja uobičajenog ritma života građana Zagreba'.

Podsjetimo, ravnatelj policije Vlado Dominić na konferenciji za novinare u utorak najavio je da će zbog ovog posjeta u Zagrebu biti otežano prometovanje i kretanje određenim ulicama, kvartovima i mjestima, posebice u blizini objekata smještaja i mjestima posjete stranih delegacija.

Policija ima razumijevanja za one s pokvarenim roletama

Načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić pozvao je građane koji stanuju u blizini štićenih mjesta i trasa kojima će prolaziti štićene kolone da ne izlaze na balkone i da spuste rolete. No dodao je da će policija imati razumijevanja za stanare kojima su rolete pokvarene. Ako primijete kakav sumnjiv predmet, to moraju prijaviti policiji.

RTL Autor: RTL

Upitan jesu li mjere osiguranja visokih uzvanika pojačane zbog situacije u Francuskoj i terorističkih prijetnja, Renić je rekao da je zadaća policije da uspostavi adekvatne mjere osiguranja temeljem informacija sigurnosnih službi. Događaji koji su prethodili u Francuskoj daju policiji za pravo da postupi s maksimalnim oprezom, rekao je Renić.