ZIMSKI UVJETI

Snijeg pravi poteškoće u prometu, zbog nesreće zatvoren tunel Mala Kapela

21.11.2015 u 20:31

  • +12

Snijeg zabijelio Hrvatsku

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bionic
Reading

Prvi ovosezonski snijeg prouzrokovao je velike probleme na prometnicama koje prolaze kroz Liku i Gorski Kotar. Posebno problematično je na autocesti Rijeka-Zagreb gdje je snijeg prekrio kolnik, ali i Zagreb - Split gdje se nešto iz 20 sati na vijaduktu Modruš dogodila prometna nesreća zbog koje je zatvoren prolaz kroz tunel Mala Kapela u smjeru Zagreba. Snijeg je tijekom dana zabijelio Učku, Sljeme, šire karlovačko područje, apovremeno je nošen vjetrom bio pristuan i u Zagrebu

Zbog orkanskih udara vjetra dionica Jadranske magistrale (DC8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za sav promet.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica te Kikovice i Orehovice, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje te dionica Jadranske magistrale (DC 8) između Novog Vinodolskog i Senja

Zbog vjetra za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) promet je zabranjen na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog te na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, a na Krčkom mostu za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zbog snježnih vijavica za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC1). Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: dionici autoceste A1 Bosiljevo 2- južni ulaz tunela Sveti Rok,dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva DC1 na dionici Krnjačko Zagorje-Grabovac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Knin i DC3 (staroj cesti kroz Gorski kotar) na dionici Zdihovo-Rijeka.