DAMIR KAJIN

'Miletić stoji iza off shore priče u Buzetu'

20.11.2015 u 14:00

Bionic
Reading

O istarskim poduzetnicima Sandru Stipančiću i Igoru Kroti, za koje se sumnja da su preko svojih off shore tvrtki prali novac od trgovine igračima Dinama za Zdravka Mamića, još u veljači ove godine govorio je bivši saborski zastupnik Damir Kajin. Doduše, Kajin je tada upozoravao na slučaj gradnje buzetske kompostane iza koje je stajala jedna od Krotinih off shore tvrtki. Danas je, kaže, uvjeren da iza Krote i Stipančića stoji šef IDS-a Boris Miletić i da pojedini dužnosnici IDS-a imaju račune u raznim poreznim oazama

'Nekoliko puta od početka godine upozoravao sam da ti ljudi imaju 30-ak off-shore kompanija i izrazio sumnje u to što se krije iza kompostane u Buzetu koja se treba graditi 500 metara od središta mjesta, od škole. Njihovi poslovi u Ukrajini bili su sumnjivi i zato tamo više ne smiju ni ući, a isto tako poslovali su s Miloradom Dodikom, koji je off shore tvrtkama dijelio povlaštene investicijske kredite.

Treba napomenuti kako je Stipančić nakon prvog pokušaja atentata na Ivu Pukanića od njega preuzeo svu njegovu imovinu, osnovao je 27 off shore kompanija i za mene je dvojbeno da netko sudjeluje u tolikom broju kompanija', kazao je za tportal Kajin.

Prema njegovu mišljenju, u istarskoj priči Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta, i Valter Flego, istarski župan, 'mali su od kužine' i uvjeren je da iza svega stoji Boris Miletić, šef IDS-a koji je, tvrdi, rodbinski povezan s jednim od uhićenih.  Miletić je rodbinske veze s uhićenima naknadno demantirao u intervjuu za tportal. 'Nitko od navedenih nema rodbinske veze sa mnom i da nemam nikakvih saznanja o njihovim poslovnim aktivnostima', rekao je Miletić.

Kajin smatra da DORH i USKOK - da su znali kad su zatražili od američkih i britanskih poreznih službi pomoć oko sumnjivih off shore tvrtki, preko kojih je Mamić navodno operirao, da će se doći do Istre - vjerojatno ni slučaj 'gazde' hrvatskog nogometa ne bi otvarali.

'Pitanje Istre nikad se ne bi otvaralo jer za to ne postoji politička volja. Sumnjam da će se i sada nastaviti češljati po tom dijelu jer se trenutno pokušava sastaviti Vlada. Danas sam uvjereniji nego ikada da pojedini dužnosnici IDS-a, njihovi gradonačelnici i načelnici imaju novac u Lihtenštajnu, ali i u nekim drugim poreznim oazama. Ako DORH želi ići dalje, mislim da mora ići tragom pojedinih noćnih klubova u Puli i distribucije droge u njima', zaključio je Kajin, ne želeći precizirati na koje klubove misli.

Boris Miletić demantirao je kako je rodbinski povezan sa Igorom Krotom, te je izjavio kako nije upoznat s njegovim poslovima.

405362 ,405444 ,405459,405377