BADNJAK POD MARJANOM

Splićani se kupali i tamanili bakalar

Bionic
Reading

Sunčani dan u Splitu brojni građani grada pod Marjanom iskoristili su za šetnju, kušanje besplatnog bakalara na Prokurativama dok su se oni odvažniji odlučili i za picigin na Bačvicama

Na Prokurativama se već četvrtu godinu za redom na Badnjak dijelio besplatno bakalar, a Splićanima se skuhalo šest tisuća porcija, od toga 4,5 tisuća bakalara na brujet i 1,5 tisuća porcija bakalara s njokima i fažolom, piše Dalmacija News

Donatori su osigurali 300 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira, a donacijom je skupljeno i 200 litara vina. Humanitarnu manifestaciju Splitu s ljubavlju podržale su brojne splitski političari, ali i sportske zvijezde predvođene poznatim rukometašima Ivano Balićem i Petrom Metličićem, koji su dijelili porcije bakalara.

U loncu sa brujetom našlo se škarpine, grdobine, mola, sve moguće škarpunade, a uz sve to dodali smo temeljac od bakalara koji smo kuhari s povrćem.U drugom loncu skuhali smo 250 kilograma domaćih njoka. - rekao nam je Pero Savanović, voditelj kuharske akademije pri Savezu kuhara mediteranske- europsko regije koji je uz 17 vrhunskih kuhara bio odgovorni za ovogodišnji dobar bakalar.

Brujeti su i ove godine kuhani u škverskim loncima, a sudeći po broju ljudi, pretežno umirovljenika, da se skuhalo još ovoliko porcija ne bi bilo za sve dosta.