HOLDINGOVI ROBNI TERMINALI

40 ljudi moralo otići, a HSS-ovac dobio posao savjetnika direktora

16.11.2015 u 21:45

Bionic
Reading

Nenad Matić, šef zagrebačkog ogranka HSS-a i zastupnik u Skupštini Grada početkom studenog zaposlen je na mjesto savjetnika direktora Robnih terminala u Zagrebačkom holdingu. Sinekura vrijedna 16 tisuća kuna bruto osigurana mu je bez natječaja, jer sukladno zakonu ZGH, nije obveznik raspisivanja javnog natječaja za popunjavanje radnih mjesta. Iako su brojni gradski zastupnici zaposleni u gradskim firmama, zanimljivo je vrijeme u kojem je Matiću pronađen posao, u tvrtci u kojoj je u sklopu restrukturiranja od početka 2014. do kraja lipnja 2015. broj zaposlenih smanjen s 293 na 251

Naime, Zagreb uskoro čeka izglasavanje proračuna za 2016. godinu, a ono što je već dulje jasno jest to da gradonačelnik Milan Bandić nema potrebnu većinu u Skupštini i za potporu su mu potrebni kompromisi, kvalitetno pripremljeni materijali i, naravno, svaka ruka 'za'.

Neizglasavanje proračuna značilo bi nove izbore u Gradu, kako za mjesta u Skupštini tako i za gradonačelnika.

'Zaposlen sam sukladno proceduri Zagrebačkog holdinga. Brojni gradski zastupnici rade u gradskim tvrtkama, bilo da su pozicija i opozicija, pa se ne mogu sjetiti da se to preispitivalo. Zadovoljio sam uvjete natječaja, a razlozi za prelazak u ZGH bili su osobne prirode', kazao je za tportal Nenad Matić.

Upitan je li na ovaj način Bandić kupio HSS (dva zastupnika) za potporu pri izglasavanju proračuna i neke projekte u budućnosti i je li to možda najava da bi Milan Bandić sa svoja dva zastupnika mogao dati potporu Domoljubnoj koaliciji, čiji je HSS član, i pomoći im eventualno u formiranju saborske većine, a samim tim i nove vlade, Matić kaže 'kako to nema veze s tim'.

'Prijedlog zagrebačkog proračuna za 2016. nisam dobio pa o njemu ne mogu ni govoriti. Poznato je da rebalans proračuna nisam podržao, a hoću li proračun, znat ću kad ga vidim, a posebno ne bih htio da se ovo povezuje s parlamentarnim izborima. Na njima nisam sudjelovao', kazao je Matić.

Matić, inače diplomirani inženjer agronomije, do prelaska u ZGH bio je zaposlen kao glavni nadzornik u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije, a zanimljivo da je na savjetničkoj funkciji u jednoj od tvrtaka pod kapom Holdinga bio prije devet godina. Tada je jedno kraće vrijeme radio kao savjetnik direktora u zagrebačkim Tržnicama.

400314,394459,393575,396653