TRAŽI SE POMOĆ

Tko je izgubljena djevojčica u Nazorovoj?

04.11.2015 u 10:07

Bionic
Reading

U zagrebačkom Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj nalazi se trogodišnja djevojčica izbjeglica koja je pronađena je prije gotovo mjesec dana dok je lutala posve sama u jednom velikogoričkom parku, javljaju mediji nakon što su volonteri koji pomažu izbjeglicama, a okupljeni na stranici na Facebooku 'Are You Syrious?' pozvali su sve koji govore dari i pastu da pomognu u komunikaciji s malenom

Pretpostavlja se da se djevojčica izgubila na početku izbjegličke krize kada su izbjeglice bili prebacivani vlakovima u Zagreb, javlja televizija N1.

O malenoj se ne zna puno osim da se za svoju dob, koja je procijenjena na tri godine, ponaša iznimno pristojno te da je ni nakon mjesec dana nitko ne traži.

Osoblje doma u Nazorovoj s njom se sporazumijeva rukama, a djevojčica je već naučila i nekoliko hrvatskih riječi dok međunarodne organizacije i hrvatske službe tragaju za njezinom obitelji te tragaju za nekime tko bi mogao pomoći u verbalnoj komunikaciji s malenom. Naime, nakon što se ispostavilo da djevojčica ipak ne govori ni urdu, niti perzijski jezik, traži se netko tko zna dari i pastu jezik.