BAND AID ZA PANTOVČAK

'Put ka sreći' himna Josipovićeve kampanje

21.10.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović u svojoj će izbornoj kampanji imati i poseban band aid sastavljen od više desetaka hrvatskih glazbenika, među kojima su Bare, TBF, Matija Dedić, Boris Novković, ali i Sandra Bagarić i Martina Tomčić te Novi fosili

Prema informacijama koje je Jutarnji list dobio iz estradnih krugova i izbornog stožera, u Josipovićevom band aidu trebalo bi se naći raznoliko društvo glazbenika, od rokera kao što je Bare, pa do izvođača ozbiljne glazbe kao što su Sandra Bagarić i Martina Tomčić

Budući da razgovori s glazbenicima još traju, u izbornom stožeru nisu mogli potvrditi točan sastav, ali kao mogući članovi Josipovićeva band aida još se spominju Matija Dedić, Urban, Tamara Obrovac, TBF, Rajko Dujmić i Novi Fosili, Vinko Coce

Razgovara se, kako doznajemo, i s Borisom Novkovićem čiji je angažman vrlo izgledan, a organizatori su zainteresirani i za Gustafe te Marijana Bana

Bagarić: Rušio me tri puta

Većina glazbenika koje je Josipović poželio u svom band aidu za Pantovčak već je pristala na suradnju. Sandra Bagarić kaže da je počašćena što je bivši profesor želi u kampanji iako ju je tri puta rušio na ispitu iz harmonije.



Himna kampanje: 'Put ka sreći'

Želja je izbornog stožera da Josipovićev band aid snimi zajedničku pjesmu koja će biti glavni glazbeni motiv cijele kampanje, a plan je da to bude Baretova pjesma 'Put ka sreći'.

O tome se još pregovara, ali Jutarnji doznaje da su u izbornom stožeru zainteresirani baš za tu pjesmu jer njezin tekst sadrži poruku koja je, kažu, kompatibilna s porukama Josipovićeva izbornog programa.

U band aidu klavir će svirati Josipović

Pjesma 'Put ka sreći' imala bi, međutim, posve novi aranžman koji bi napravio Nikša Bratoš, koji je također angažiran. Doznajemo da bi i sam Josipović trebao sudjelovati, odnosno na klaviru bi trebao odsvirati dionicu pjesme.

Moguće sudjelovanje mnogih glazbenika u Josipovićevom band aidu povezuje se s njegovim višegodišnjim angažmanom u Hrvatskoj glazbenoj uniji, odnosno s činjenicom da je i sam skladatelj. Brojni glazbenici već su mu dali potporu na predstavljanju njegova izbornog stožera.

Osim band aida koji se već priprema, Josipovićev izborni stožer tijekom kampanje planira organizirati i niz glazbenih događaja. Doznajemo da je u planu, na primjer, koncert ozbiljne glazbe u Vukovaru te jazz festival za Slavoniju.