NE PROPUSTITE

Na Plitvice za samo 25 kuna

23.10.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Povodom Obiteljskog tjedna u Nacionalnom parku Plitvička jezera koji traje od 24. do 31. listopada, uprava parka spustila je cijene ulaznica na svega 25 kuna po osobi, a djeca do sedam godina ne plaćaju ulaznice

Uprava parka niskom cijenom želi motivirati što više građana da posjete ovaj najposjećeniji hrvatski nacionalni park. U cijenu ulaznice, pored uživanja u nadaleko poznatom dragulju prirode, uključena je vožnja elektrobrodom i panoramskim vlakom.


Pored toga, iz uprave parka poručuju kako će posjetitelji moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi po povoljnijim cijenama. Birana jela posjetitelji će moći kušati u restoranima Borje, hotelu Grabovac i kampu Korana gdje se u ponudi nalaze dva menija, dok restoran Poljana nudi čak tri bogata menija.

Cijena menija kojeg sačinjavaju jela od autohtonog ličkog krumpira, goveđe juhe s domaćim rezancima, pljeskavice punjene ličkim sirom basom te pastrvi sa žara iznosi prihvatljivih 45 kuna, koliko u prosjeku stoji glavno jelu u ugostiteljskim objektima parka.
 
Tijekom trajanja Obiteljskog tjedna kulturno-umjetnička društva će vikendom posjetiteljima predstaviti ličku tradiciju te kulturno nasljeđe plitvičkog kraja.
 
Podsjetimo, cijena ulaznica za naš najstariji nacionalni park u ljetnoj sezoni, tijekom srpnja i kolovoza, stoji 180 kuna, a za djecu od sedam do 18 godina 80 kuna. I prošle je godine Obiteljskim tjednom obilježena uspješna turistička sezona, no cijena ulaznice iznosila je 40 kuna što je znatna ušteda u odnosu na špicu sezone kada mnogi izbjegavaju park zbog gužvi i za hrvatski standard visokih cijena.