PRATITE UŽIVO NA TPORTALU

Ingrid Antičević Marinović 'Na vrućem stolcu'

20.02.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Na 'Vrući stolac' Radija 101 ove srijede od 21 sat sjeda saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović. Emisiju pod vodstvom Tamare Pavlice možete uživo pratiti na tportalu

SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović rođena je 4. listopada 1957. u Zadru, po zanimanju je odvjetnica. Jedna od najaktivnijih zastupnica u Saboru potpredsjednica je Odbora za zakonodavstvo i članica više saborskih odbora.

Na nedavnim lokalnim izborima Ingrid Antičević Marinović se kandidirala za zadarsku gradonačelnicu, no kako je riječ o jednoj od najčvršćih utvrda HDZ-a, nije uspjela pobijediti svog protukandidata Zvonimira Vrančića.

Zbog afere u čijem je središtu bio njezin suprug, poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović, koji je prekršio odvjetnički kodeks grubo napavši svoju tadašnju klijenticu Anu Magaš, Antičević Marinović se uoči izbora 2007. na dva i pol mjeseca povukla iz Sabora. Povjerenje građana zadobila je na SDP-ovoj listi za 9. izbornu jedincu na parlamentarnim izborima 2007, nakon čega se vratila u saborske klupe.

Kao saborska zastupnica, ova energična Zadranka već dulje vrijeme upozorava na netransparentnu prodaju Luke Zadar, a posljednjih dana sve je očitije da je s razlogom sumnjala u korupciju.

Navodno je vlasništvo nad Lukom Zadar preuzela slovenska tvrtka koja je zapravo samo paravan iza kojeg se kriju vjerojatno neki utjecajni investitori. Naime, tvrtka Luka Zadar interesantna je jer ima koncesiju za korištenje zadarske teretne luke Gaženice do 2014. godine. Vrijednost tvrtke pojačana je dvjema značajnim investicijama, spajanjem Gaženice na autocestu i ulaganjem u novu lučku infrastrukturu, za što se Hrvatska zadužila nekoliko stotina milijuna eura.

Kakve spoznaje o toj aferi ima Ingrid Antičević Marinović, pratite u srijedu na Stojedinici i tportalu od 21 sat.