Hrvatska POKAJNIK ILI SURADNIK

Karamarko: Ne sjećam se kako se Maček nudio

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je danas da je prije 'tri, četiri godine' kao čelnik Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) bio na sastanku na kojem se raspravljalo o navodnoj spremnosti osumnjičenog u aferi Brodosplit Drage Mačeka na suradnju s policijom i tužiteljstvom

ZAGREB - 'Ja se sjećam takvog jednog sastanka, ne sjećam se detalja da li je definiran da se on nudi kao pokajnik ili suradnik i teško mi je sad o tome pričati nakon tri, četiri godine"', rekao je Karamarko novinarima upitan za pisanje tiska da se Maček nudio kao pokajnik u zamjenu da se obustavi kazneni postupak protiv njega i da ne ide u pritvor.

Policija će i u tom predmetu ići temeljito, obnovit ćemo neke naše istražne radnje pa ćemo o tome izvještavati javnost, kazao je Karamarko novinarima nakon potpisivanja ugovora o suradnji MUP-a i Sudačke mreže.

Mačekov odvjetnik Anto Nobilo odbacio je, pak, nagađanja da je Maček osobama koje su radile na istrazi preko posrednika poručio da je spreman ispričati kako je novac isisan iz škvera dijelio s Antom i Slavenom Žužulom.

Nobilo, naime, tvrdi, da ne zna ništa o tome, da nema ideju kako bi Maček došao do tužiteljstva i policije te da za Mačekovu suradnju nije bilo potrebe.

Po pisanju medija, Mačekova navodna poruka shvaćena je ozbiljno pa je u sjedištu Državnog odvjetništva u Zagrebu hitno sazvan sastanak na kojemu su bili tadašnji ravnatelj policije Marijan Benko, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sa zamjenicima i tadašnji ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još