SPLITSKI AKVAREL

Preljubničko gnijezdo u vlasništvu je Kerumove supruge

20.10.2009 u 11:22

Bionic
Reading

Trgovački centar Joker, u kojemu je Željko Kerum svio ljubavno gnijezdo s 24-godišnjom Splićankom Fani Horvat, u vlasništvu je njegove današnje supruge Ankice!

Priznanje splitskog gradonačelnika da punih pet godina vara suprugu i očekuje dijete s ljubavnicom, izrečeno u ponedjeljak navečer na njegovoj lokalnoj Televiziji Dalmacija, natjeralo je novinare da krenu kopati po utrobi svih aktera ljubavne afere: otkrilo se da mlađahna Fani već posjeduje najmanje deset poslovnih prostora i zapošljava četrdesetak ljudi, što je očito postigla u poslovnoj suradnji s budućim suprugom. S njime je i praktički živjela u stanu koji Kerum ima u svome Jokeru.

Mediji su objavili da je Fani Horvat je 24-godišnja studentica menadžmenta, navodno na Zagrebačkoj školi za menadžment koju pohađa i Kerumova kćer Neva. Navodno je vlasnica jednog od dućana sa cipelama u Kerumovom prodajnom centru Joker, a prema registru Trgovačkih sudova je osnivačica tvrtke Bulga, registrirane za djelatnosti u rasponu od trgovine nekretninama, preko cestovnog prijevoza do proizvodnje odjeće.

Prema imovinskoj kartici splitskog gradonačelnika, upravo je tvrtka Joker i trgovački centar nazvan po sinu Jošku (kombinacija slova iz imena i prezimena JO-KER) u stopostotnom vlasništvu Ankice Kerum, koja je samo u prošloj godini na ime najma zaradila gotovo 13 milijuna kuna. Hoće li prevarena supruga deložirati Željka i njegovu novu izabranicu, još nije poznato.

Imovina Željka Keruma procjenjuje se na najmanje 500 milijuna eura, a u potpunosti je stečena tijekom dvadesetogodišnjeg braka sa suprugom. Formalno, u zajedničkom vlasništvu imaju obiteljsku kuću na splitskom Trsteniku, a po istim službenim podacima Ankica ima još 350 tisuća kuna ušteđevine. Nije poznato jesu li prije ženidbe 1990. godine sklopili predbračni ugovor te hoće li Ankica Kerum inzistirati na podjeli cjelokupne imovine.

Kerumovo priznanje bračne nevjere konsterniralo je većinu splitskih političara, kao i javnost, pogotovo jer je u predizbornoj kampanji konstantno naglašavao obiteljske vrijednosti i svoj konzervativan način odgoja. U Splitu su već krenule i šale o nazivu Kerumovog novog trgovačkog centra (Faker, kao Fani Kerum), a spekulira se i da će pristupna cesta za novo rodilište biti izgrađena u rekordnom roku.