ORAH U RIJECI

Holy: Odbila sam nemoralnu ponudu lijeve opcije

09.10.2015 u 20:03

Bionic
Reading

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy rekla je danas u Rijeci predstavljajući predizborni program te stranke da je to jedina stranka u Hrvatskoj koja nudi konkretna rješenja i stajališta ta da nije prihvatila 'nemoralnu ponudu lijeve opcije' kojom je stranci nuđeno osam mandata za koaliranje

Holy je istaknula da je ona jedina političarka koja je mandat u u Europskom parlamentu prepustila kolegi kako bi radila u hrvatskome javnom prostoru, pri čemu je dodala da vjerodostojnost mora biti najvažnija karakteristika političara.

Ciljevi ORaH-ova programa, dostupnog na internetskim stranicama te stranke, jesu rast minimalne plaće na razinu potrošačke košarice, s 2500 na 3500 kuna, rast minimalne mirovine na razinu prosjeka Europske unije, zaustavljanje iseljavanja mladih i obrazovanih iz Hrvatske te smanjivanje javnog sektora i rast privatnog sektora, rekla je Holy. Osim toga, među ciljevima je istaknula porast BDP-a za pet posto u sljedeće tri godine, ostvarenje efikasne, transparentne i pravedne javne uprave i pravosuđa, zaštitu od samovoljnog rasta kamata i iznosa kredita.

'Možemo osigurati pad nezaposlenosti s 18 na 11 posto u četiri godine', rekla je Holy. Predsjednica ORaH-a istaknula je i nužnost reforme javne uprave, koja podrazumijeva ukidanje županija i uspostavu pet regija, te smanjenje jedinica lokalne samouprave na najviše 130.

Također je istaknula da je ORaH ispunio obećanje da neće ni s kim koalirati prije izbora, a to, dodala je, neće učiniti ni nakon njih.

'No, ako o ORaH-u bude ovisilo raspisivanje ponavljanja izbora, spremni smo sjesti za stol s lijevom opcijom i pokušati dogovoriti programsku suradnju s vrlo definiranim rokovima i mjerama za realizaciju programa bez kojih Hrvatska ne može ići naprijed te takav mogući sporazum dati na unutarstranački referendum', rekla je Holy.

Najavila je da će na kandidacijskim stranačkim listama biti mladi, stručni i obrazovani ljude koji drže do svoje riječi i od kojih će polovica biti žene a polovica muškarci.