NABIO NA NOS MESIĆU

Maras se pohvalio: Ekipa 'Igre prijestolja' ipak snima u Dubrovniku

09.10.2015 u 10:47

Bionic
Reading

Iako je HBO prije mjesec dana objavio da se šesta sezona popularne serije 'Igra prijestolja' neće snimati u Hrvatskoj, odnosno Dubrovniku, čini se da se neke scene ipak snimaju. Pohvalio se time na svom profilu na Facebooku ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras koji se nakon odustajanja HBO-a našao pod žestokim kritikama HDZ-a

'Iako će HDZ-ovcima biti krivo, 'Game of Thrones' još uvijek se snima u Hrvatskoj. Jasene, ispeci pa reci!' napisao je Maras na svom Facebooku te stavio link na fotografije s najnovijeg snimanja u Dubrovniku.

Iako će HDZ-ovcima biti krivo, Game of Thrones još uvijek se snima u Hrvatskoj. Jasene, ispeci pa reci!

Posted by Gordan Maras on Thursday, 8 October 2015


Maras je direktno poruku uputio HDZ-ovom Jasenu Mesiću koji ga je prije mjesec dana prozvao zbog putovanja u SAD, na kojem je ministar navodno dogovorio snimanje 'Igre prijestolja' u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone.

'Već smo i ranije u Saboru upozoravali da je potpuno u suprotnosti sa zakonom to što je ministra Maras uvjeravao javnost da je dogovarao snimanje bilo kakve serije. Zapravo se radi o prikrivanju turističkog putovanja u SAD na kojem je ministar sa svojim suradnicima potrošio 100.000 kuna na teret građana. Žalosno je što možemo zaključiti da je sve dobro funkcioniralo dok se ministar Maras nije upetljao u snimanje stranih serija', rekao je prije mjesec dana Mesić za tportal.

Spomenuo je to Mesić i na aktualnom prijepodnevu u Saboru upitavši Marasa hoće li dati ostavku, no ministar mu je uzvratio da je on kao čelni čovjek Ministarstva poduzetništva i obrta napravio više za koprodukciju nego što je to napravio Mesić kao čelni čovjek ministarstva kulture.

'Politički turizam je kada se Sanader odvezao se do Londona na putu prema Malti i ukrcao svoju kćer pa su otišli do Venecije Vladinim avionom te ukrcali Miomira Žužula i njegovu ženu, pa su onda otišli na Maltu i tamo su tražili hotel da ih ne vide hrvatski novinari. To je politički turizam. Politički turizam je kada su u Veroni dogovarali prodaju Plive Sanader, Jozo Petrović i Miomir Žužul. To je također politički turizam. I sada radite kino oko jednog službenog posjeta hrvatskog ministra SAD-u i radite predstave ovdje, a tada ste šutjeli. Tada ste isto radili film, ali je bio nijemi. Znači, niste rekli nijednu jedinu riječ, to vas nije smetalo. Možda zato što, da nije bilo gospođe Mirjane Sanader i gospodina Sanadera, vi biste još uvijek negdje vjerojatno vadili amfore', kazao je tada Maras.

Podsjetimo, Maras je sa svojim suradnicima u SAD putovao krajem travnja, a po povratku se proširila informacija kako je ministar ondje , među ostalim, dogovorio snimanje 'Igre prijestolja' u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone, pri čemu je HBO trebao uložiti 60 milijuna kuna u poslove s domaćim kooperantima.