Hrvatska AFERA KAMIONI

Rončević: Ne bježim iz Hrvatske

  • Autor: V.B.
  • 19.10.2009 19:53:10
  • 19.10.2009 19:19:13

'Prema ovome se predmetu zauzimaju stavovi u Saboru kao da već postoje pravomoćne presude, kao da su one već izrečene', kazao je Rončević i zamolio one koji to rade da ne rade više

Ja sam danas pola dana zatočen, ne znam koji su to novinari, koja redakcija, ali mislim da to ne vodi ničem, da se stvara nepotrebna klima. To ne služi ničemu. Javnosti je jasno da će protiv mene biti podignuta optužnica, možda je već danas, možda će sutra, kazao je u razgovoru za Novu TV bivši ministar obrane Berislav Rončević kojeg Državno odvjetništvo zajedno s pomoćnikom Ivom Bačićem tereti da je oštetio državni proračun za 10 milijuna kuna u aferi 'kamioni'.

'Stvara se jedna klima, jedan linč i krše mi se ustavna prava. Ustav je jasan - svatko se ima pravo smatrati nevinim dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno', kaže Rončević.

Na pitanje misli li da je u njegovom slučaju došlo do miješanja politike i prava, i na koji način, Rončević je odgovorio da ne može komentirati optužnicu.

'Još je nisam dobio. Kada je moj odvjetnik i ja pročitamo osvrnut ćemo se na nju. Prema ovome se predmetu zauzimaju stavovi u Saboru kao da već postoje pravomoćne presude, kao da su one već izrečene', istaknuo je Rončević.

Upitan što kaže na špekulacije da će pobjeći iz Hrvatske, samo je kratko dodao: 'Nemam se čega bojati, ne bježim iz Hrvatske.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još