PERFORMANS PRED SABOROM

Za grad: Imamo muda za bavljenje politikom

08.10.2015 u 16:52

Bionic
Reading

Stranka Za grad predstavila je u četvrtak u Zagrebu nositeljicu liste u 1. izbornoj jedinici Ivu Kvakić performansom pod nazivom 'Pokaži muda' želeći time, kako su objasnili, istaknuti da je za bavljenje politikom potrebna hrabrost

'Tema moje kampanje je hrabrost jer je hrabrost potrebna za bavljenje politikom. Pozivamo građane da i oni pokažu hrabrost i izađu na birališta te preuzmu odgovornost za društvene promjene', rekla je Kvakić. 'Došli smo pokazati da politika može i mora biti drugačija', rekla je i poručila da su promjene moguće, ali da je hrabrost potrebna kako od njih ne bi odustalo.

'Hrvatskoj je potreban', rekla je, 'novi dan neovisnosti i to neovisnosti od loše politike i zlih političara kojima je jedini cilj napuniti vlastiti džep. Program stranke Za grad je manifest koji se temelji na osnovnim vrijednostima potrebnim hrvatskoj politici, a to su transparetnost, odgovornost i uključivanje građana,' kazala je.

"Najlakše je napisati program, neki ga ne mogu ni zapamtiti, a ono što je potrebno jest 'imati muda' i taj program provesti", rekla je Iva Kvakić, a članovi stranke su poruku naglasili transparentima 'Imaj muda', 'Ti si ključ promjene' i performansom: podigli su imprvizirane kiltove koje su odjenuli preko hlača na koje su zakačili balončiće, pokazavši tako da 'imaju muda za bavljenje politikom'.

Knadidatkinja Iva Kvakić je rekla da ne razmišljaju o koalicijama jer su stranku i osnovali nezadovoljni onima koje postoje. Očekuju dobre izborne rezultate i vjeruju da će njihovi kandidati ući u Sabor.