'DOGOVOR' S MILANOVIĆEM

Baldasara nema na SDP-ovoj listi za Sabor

08.10.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je da se uopće neće nalaziti na SDP-ovoj koalicijskoj listi u Desetoj izbornoj jedinici, navodno jer je tako 'dogovorio s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem'

'Dogovorili smo se da ja kao gradonačelnik ne budem na listi u 10. izbornoj jedinici. Smatramo da bi to na neki način bilo varanje građana. Davno sam rekao da nemam namjeru u Sabor dok sam gradonačelnik i ne bi bilo pošteno da sam na listi znajući to’, kazao je Baldasar za Dalmatinski portal.

Navodno je s Milanovićem dogovorio i da će za dvije godine ponovno biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, a demantirao je sve glasnija nagađanja da se u gradskom ogranku pripremaju velike smjene, uključujući i njega kao predsjednika.

‘Nema govora o smjeni, imam potpunu podršku kako predsjednika stranke, tako i predsjedništva. O smjenama se govori otkada sam izabran za predsjednika. Bilo je kritika zbog mojih poteza kao gradonačelnika, prvenstveno zbog spomenika HOS-u i slanja cvijeća, ali nakon što sam objasnio, nije bilo nikakvih problema’, izjavio je Baldasar.

Prije samo tri mjeseca gradonačelnik Splita govorio je potpuno suprotno i preko medija poručivao Zoranu Milanoviću da očekuje biti jedan od kandidata koji će imati zagarantiran ulazak u Sabor. ‘Smatram da trebam biti nositelj ili u najmanju ruku u vrhu liste, kao i ostali gradonačelnici i župani. Riječ je o ljudima u koje je stranka, uvjetno rečeno, mnogo uložila. Oni su prepoznatljivi u svojim sredinama, predstavljaju stranku, imaju iskustva i nose velik broj glasova’, govorio je tada Ivo Baldasar.

Očekuje se da će SDP-ovu listu u najjužnijoj izbornoj jedinici koja pokriva područje od Splita do Dubrovnika nositi Arsen Bauk ili Branko Grčić, dok će se dosta popularni ministar financija Boris Lalovac kandidirati u drugoj jedinici, koja pokriva istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i istočni dio Grada Zagreba.