MANJAK DOZVOLA

Sanaderu jamčevina odbijena zbog nesređenih papira

06.10.2015 u 15:57

Bionic
Reading

Ivo Sanader, bivši premijer i šef HDZ-a do daljnjega ostaje iza rešetaka u Remetincu, odlučilo je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbivši prihvatiti dvije ponuđene nekretnine kao zalog za jamčevinu. Razloge zašto nekretnine u vlasništvu Sanaderova odvjetnika Gorana Suića i 1/3 nekretnine Sanaderove supruge u Kozarčevoj nisu prihvaćene obrazložio je Krešimir Devčić, glasnogovornik suda

'Vijeće se rukovodilo činjenicom da se kućom u Kozarčevoj ne bi ispunila svrha jamčevine. Obrana je predložila da se za garanciju da stan u toj zgradi. No zgrada nije etažirana, a ostatak je blokiran pa je upitna vrijednost zgrade.

Suićeva zgrada odbijena je jer ne postoji građevinska ni uporabna dozvola pa je upitna vrijednost i te zgrade', rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić dodavši da se obrana sad može u roku od tri dana žaliti ili bilo kada predložiti novu jamčevinu.

Sanaderova obrana sada ima mogućnost žaliti se Vrhovnom sudu na takvu odluku ili ponuditi novi prijedlog jamčevine. Hoće li to učiniti, za sada nije poznato, jer nakon ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost Suić i Jadranka Sloković nisu bili raspoloženi za davanje izjava novinarima.