ZA NAJMLAĐE PACIJENTE

Rakitić i Srna s djecom oboljelom od malignih bolesti u KBC-u Zagreb

06.10.2015 u 15:40

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott uručio je danas sanacijskom upravitelju KBC-a Rebro Hrvoju Vrčiću donacijski ček za nabavku medicinske opreme u iznosu od 150.000 kuna, a najmlađe pacijente razveselio je posjet hrvatskih nogometnih reprezentativaca Darija Srne i Ivana Rakitića koji su im podijelili darove Ine i Hrvatskog nogometnog saveza

Inina donacija omogućit će nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju. Ta oprema omogućuje istodobno davanje različitih lijekova, a pritom se može točno računati količina i brzina infundiranja lijeka što je od presudne važnosti u procesu liječenja onkološko-hematoloških bolesnika.

Ovi uređaji od velike su koristi teško oboljeloj djeci koja primaju i po sedam-osam vrsta citostatika tijekom liječenja malignih bolesti te djeci nakon transplantacije koštane srži, kada su posve ovisna o parenteralnoj nadoknadi tekućine, prehrane i lijekova.

Inače, ovaj Zavod predstavlja jedino mjesto u Republici Hrvatskoj gdje se provodi alogenična transplantacija koštane srži te se s godinama sve više povećavaju potrebe za ovakvim oblikom liječenja.

Prilikom predaje donacije Áldott je kazao kako ovo nije prvi put da Ina surađuje s KBC-om Zagreb te kako ga raduje to što je 'Ina još jednom mogla doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi'.

'Zahvaljujem Ini što je i ovaj put prepoznala potrebu i donirala sredstva za kupnju neophodne medicinske opreme Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija poboljšat će uvjete rada i omogućiti liječenje naših pacijenata koji nam dolaze iz cijele zemlje, ali i stvoriti potencijal za daljnje širenje zdravstvenih usluga KBC-a Zagreb', izjavio je sanacijski upravitelj Vrčić