ODLUKA O SANADERU

Hoće li sud prihvatiti kuću odvjetnika Suića kao jamstvo?

05.10.2015 u 07:13

Bionic
Reading

Iako se mislilo da će na slobodu već u petak, Ivo Sanader proveo je vikend u Remetincu. Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi mediju i postupak kreće iz početka, bivšem premijeru određeno je jamstvo za izlazak na slobodu. No, sud traži pojašnjenja oko kuće odvjetnika Gorana Suića, koji ju je ponudio kao jamstvo za puštanje Sanadera na slobodu

Iako je obrana osigurala dvije nekretnine te od zagrebačkog Županijskog suda zatražila da ih prizna kao jamstvo u iznosu od 12,4 milijuna kuna, sud je utvrdio problem.

Odvjetnici smatraju da je riječ o opstrukciji i da Sanader neće iz zatvora prije sredine tjedna. Glasnogovornik županijskog suda Krešimir Devčić i odvjetnica Jadranka Sloković novinarima su petak izjavili:

'Sudsko vijeće još nije ušlo u zasjedanje. Naime, oni su prethodno razmotrili taj zahtjev obrane i dokumentaciju koju je obrana dostavila te smatraju da ta dokumentacija nije dostatna. Stoga će jednim pismenim podneskom pozvati obranu da dopuni taj zahtjev i nakon toga će uslijediti odluka o prijedlogu', rekao je Devčić.

'Dobili smo obavijest o suda da naša dokumentacija nije valjana i to zato što je Goran Suić na svoju kuću upisan dva puta u udjelima po jednu polovicu i sad sud traći dokaz da je on vlasnik 1/1. Odlučili smo angažirati PMF kako bi nam oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo', izjavila je Sloković.