ZASAD BEZ OBJAŠNJENJA

Policija zabranila Karamarku obilazak Prevlake

29.09.2015 u 13:35

  • +3

Karamarku zabranjen pristup Prevlaci

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Bionic
Reading

Policija je danas zapriječila prolaz svima, pa i delegaciji HDZ-a na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom, prema vojnim objektima na Prevlaci, koji se prema posljednjoj verziji vladajućih pripremaju za smještaj većeg broja policajaca koji bi mogli biti raspoređeni tamo zbog potencijalne kotrole granice u slučaju priljeva izbjeglica na južnu granicu Hrvatske

Karamarko je danas planirao posjetiti vojne objekte - hangare i barake - na Prevlaci, a tim povodom HDZ je u 12:15 sati zakazao i konferenciju za novinare. No policija je bez objašnjenja, doznaje tportal, osujetila Karamarka u toj namjeri, kao i sve druge koji su planirali proći, uključujući i poljoprivrednike koji tamo imaju svoju zemlju.

Prema pisanju Dubrovačkog vjesnika, na licu mjesta bio je i načelnik općine Konavle Luka Korda.

'A dobro je, naša je policija i naša je vojska. Dobro da nije tko drugi', našalio se Korda.

RTL Autor: RTL

Kako javlja Dubrovački list, prolaz su zapriječila dva policijska vozila, pet policajaca, a razvučena je i traka 'STOP Policija'.

[OBILAZAK PREVLAKE] Danas sam posjetio lokaciju na Prevlaci gdje Vlada usprkos suprotnim tvrdnjama, obmanama javnosti i dnevnim promjenama stavova ubrzano priprema prihvatni centar za migrante.

Posted by Tomislav Karamarko on Tuesday, September 29, 2015

Nakon što je HDZ-ovcima rečeno da ni oni ne mogu dalje, Karamarko je prišao policajcima i čestitao im današnji Dan policije. Izjavu novinarima dao je nadomak ulaza u Park Prevlaku, pred policijskim vozilima, iznova kritizirajući reagiranje Vlade na izbjegličku krizu.

Šef HDZ-a poručio je da je sama 'ograda' dokaz da se tu nešto događa te je dodao kako Hrvatska više ne može trpjeti nekontrolirane ulaske na svoj teritorij, javlja Hina.

'Ne mogu se trpjeti nekontrolirani ulasci imigranata. Posljednjih dana pričali su o južnom koridoru, a to bi bilo pogubno za turizam', rekao je Karamarko.

O izborima i sučeljavanju s Milanovićem

'Zalagat ću se da izbori budu što prije. Mi smo spremni, imamo spremne programe, projekte. Ova vlada nema više što ponuditi', rekao je čelnik oporbe, dodajući da bi volio da izbori budu prije obljetnice pada Vukovara (18. studenog).

Nije konkretno odgovorio na pitanje je li spreman na sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem.

'S kim ću se sučeliti? Hoćemo li sučeljavati laž i istinu? Hoćemo sučeljavati agresiju i normalno ponašanje? Hoćemo li sučeljavati argumente ili nekakve karakterne osobine i komplekse i pokušaje da se bude ne znam kakav ofarban u javnosti', kazao je Karamarko.