Hrvatska RADNA NEDJELJA U VLADI

Sastanak na temu kako zadovoljiti Brammertza

  • Autor: Hina
  • 18.10.2009 21:17:07
  • 18.10.2009 21:06:08

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor poslijepodne je u Banskim dvorima održala zatvoreni sastanak sa članovima Savjeta za suradnju s Haaškim sudom, na kojem je dogovoreno intenziviranje administrativne istrage u potrazi za topničkim dnevnicima iz "Oluje".

 Na sastanku su, kako prenosi Nova TV u večerašnjem dnevniku, bili i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, te ministri vanjskih poslova Gordan Jandroković, pravosuđa Ivan Šimonović i policije Tomislav Karamarko.

Premijerka Kosor je nakon sastanka kratko izjavila kako ne može govoriti o detaljima, no da su razgovarali "na tragu nedavnih odluka Vlade RH i Savjeta o intenziviranju svih onih poslova na tragu administrativne istrage" vezane uz topničke dnevnike.

Da se danas razgovaralo o administrativnoj istrazi kako bi se udovoljilo zahtjevu glavnog tužitelja Haaškog suda Sergea Brammertza, potvrdio je i ministar pravosuđa Šimonović.

"Ono što radi Vlada RH je administrativna istraga, onaj dodatak gdje se ide po smjernicama kako je tražio Brammertz. Nadam se da će biti zadovoljniji', rekao je ministar Šimonović.

Na pitanje novinara Nove TV hoće li sada biti novih ispitivanja sudionika "Oluje" o topničkim dnevnicima, premijerka Kosor je rekla kako Vlada "radi svoj posao" a da je "Savjet, kao što se vidi, i danas zasjedao".

Ministar Šimonović kratko je, pak, rekao da je "to posao Državnog odvjetništva, koje je neovisno od Vlade RH i države."

Na novinarsko pitanje kako je zadovoljan prošlotjednim sastankom u Londonu - na kojemu je s britanskim dužnosnicima među kojima i ministrom za europska pitanja Chrisom Bryantom razgovarao o izvješću Europske komisije o Hrvatskoj te o suradnji s Haaškim sudom - ministar Šimonović je rekao da su "to bili dobri razgovori i korak dalje u pravom smjeru".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još