NAKON SKUPŠTINE DIONIČARA

Ante Perković ostao na čelu Badela 1862

17.10.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Ante Perković uspio se zadržati na čelu Badela 1862 i nakon današnje skupštine dioničara. S osmijehom na licu potvrdio nam je da je izabran novi stari Nadzorni odbor koji tek treba izabrati novu upravu, no već je sada jasno da će članovi uprave ostati isti

Iako je prije početka izgledalo da bi skupština mogla biti problematična, s obzirom na kašnjenje od sat vremena i brojne redare koji su čuvali vrijednu zgradu u Vlaškoj ulici, ipak je sve mirno završilo, piše Večernji.hr

'Skupština je prošla iznenađujuće civilizirano i lijepo', rekao je Perković kojeg radnici i dio malih dioničara terete za sklapanje štetnih ugovora, zbog čega su tražili njegovu smjenu. Ona je bila najavljivana još 31. kolovoza, no tada je Perković uspio odgoditi Badelovu skupštinu i produljiti si mandat barem za mjesec i pol dana, odnosno do danas. Na skupštini dioničara prihvaćeni su prijedlozi uprave o završnom računu za 2008, no nije prošla razrješenje uprave.

'Ja nisam mogao glasati svojim glasovima i glasovima njih 700 koje zastupam. No jasno je da imam njihovo povjerenje čim su me izabrali za svog zastupnika. Pitanje razrješnice treba bolje razraditi u Hrvatskoj', objašnjava Perković. Za članove Nadzornog odbora opet su izabrani Ivana Brdar, Zdenko Ljevak i Vidoje Bulum, dok je Radničko vijeće ovih dana izabralo i četvrtog člana – Tomislava Vujića. Mali dioničari još nisu izabrali svog predstavnika kao petog člana Nadzornog odbora.

Hrvatski fond za privatizaciju,
za koji se očekivalo da će se prikloniti dijelu malih dioničara koji je tražio Perkovićevu smjenu, navodno je danas bio za neke odluke, a protiv drugih. Vjerojatno predstavnici Fonda danas i nisu bili pretjerano zadovoljni budući da članovi skupštine nisu izabrali tri njihova kandidata za Nadzorni odbor.

Zadovoljan nije bio ni Ante Vrančić, bivši Badelov financijski direktor i mali dioničar.

'Sve je to i dalje prevara. Perković je meni, KD-u i još nekima skinuo punomoći na nelegalan način, i to punomoći koje su vezane uz skrbničke račune i koje su legalne. Nema ni razrješnicu i siguran sam da Nadzorni neće o tome govoriti. Prijave protiv njega i dalje postoje i vjerujem da će pravna država odraditi svoj posao', zaključio je razočarani Vrančić.