SLUČAJ SPLITSKE ŽELJEZARE

Nema potrebe za radikalizacijom odnosa

17.10.2009 u 17:58

Bionic
Reading

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u vezi sa stanjem u splitskoj Željezari u današenjm priopćenju navodi kako nema nikakvih razloga ni potrebe za radikalizacijom odnosa u toj tvrtki, jer će radnici željezare, kako se tvrdi, sve relevantne informacije kao i dosad moći dobiti na sastancima koje će organizirati to ministarstvo.

Jučer su naime radnici splitske Željezare najavili da će pedesetak radnika u ponedjeljak zauzeti tvornicu, a prekjučer su sindikalnih predstavnici zaprijetili da će idući tjedan početi štrajk glađu pred Ministarstvom gospodarstva u Zagrebu ne ispune li se dogovori s ministarstvom i premijerkom Jadrankom Kosor o uklanjanju teškoća u toj tvornici.

Ministarstvo u današnjem priopćenju ističe kako još jednom želi podsjetiti da sukladno dogovoru postignutom na sastanku predsjednice Vlade s predstavnicima sindikata koji djeluju u Željezari, ministarstvo s Hrvatskim fondom za privatizaciju poduzima sve kako bi se ispoštovalo sve što je na tom sastanku dogovoreno.

Javnost smo izvijestili o tome da je Hrvatski fond za privatizaciju odbio ponudu za kupnju Željezare Split koju je podnio Carlson fond zbog njihovih neprihvatljivih uvjeta, te da smo sa Zlomrex-om započeli razgovore oko sporazumnog raskida ugovora. Također, želimo podsjetiti da će se dok taj postupak traje, ali i postupak pronalaska novog kupca, radnicima nastojati osigurati isplata plaća, navodi se u priopćenju Ministarstva.