MISTERIJ

Iz Podravke nestala stoka vrijedna 10 milijuna kuna

17.10.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Nisu samo deseci milijuni kuna odlazili tajnovitim putevima iz Podravke posljednjih godina, na isti su način nestajale i tone mesa iz Podravkine Mesne industrije Danica. Misteriozni nestanak stoke vrijedne i do deset milijuna kuna otkriven je prošle jeseni za interne Podravkine revizije

U međuvremenu, u slučaj su se uključili i krim istražitelji, koji su rezultate rada prije nekoliko dana predali koprivničkom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Jutarnji.hr

No kako je općinski državni odvjetnik Krunoslav Kunštić u četvrtak odradio posljednji dan u ODO-u, očekuje se da njegova zamjenica Dijana Sabolović-Harambaša odluku o mogućem procesuiranju odgovornih iz Daničina vrha neće donijeti prije studenoga.

U to vrijeme šef uprave Danice bio je Romeo Nakić, kojeg je u siječnju ove godine zamijenio Željko Tonklin.

Zanimljivo, iz tročlane uprave Danice opozvana je tada Slavica Kolesar, koju nitko nije zamijenio. Novinari lokalnog tjednika Podravskog lista došli su, pak, do podataka da je stoka nakon klanja nestajala godinama.

Navodno je značajan dio stoke uistinu obolio i uginuo, kako tvrde u Danici, no velikom dijelu izgubio se trag. Sumnja se da je meso završavalo u privatnim zoološkim vrtovima. Željko Tonklin, čelni čovjek Podravkine Mesne industrije Danica, u petak je, pak, otvorio prvu tvrtkinu trgovinu u centru Križevaca.