NOVO LICE U PARLAMENTU

Josipa Rimac prisegnula za saborsku zastupnicu

18.09.2015 u 10:09

  • +3

Nasmijana i radosna Josipa Rimac prisegnula u Saboru te postala zastupnica

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Nakon što je MIP jučer predložio aktiviranje zastupničkog mandata Josipe Rimac, odluku je jutros jednoglasno potvrdio i Sabor. Bivša kninska gradonačelnica danas se pojavila u Saboru te je odmah položila prisegu

Kako je pojasnila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, Rimac u Sabor dolazi nakon što je ostavku na zastupničku dužnost podnio HDZ-ov Ante Jerolimov.

Podsjetimo, Jerolimov je u Sabor ušao u rujnu 2013. kao zamjena Božidaru Kalmeti, međutim, krajem kolovoza podnio je ostavku na zastupničku dužnost.

HDZ i HGS predložili su da ga u Saboru zamijeni bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, što je Sabor danas jednoglasno potvrdio.

Sabor je, podsjetimo, u travnju Jerolimovu skinuo zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

On je nakon toga podnio ostavku na zastupničku dužnost i rekao da se povlači iz politike. Rimac je, pak, 9. rujna podnijela ostavku na funkciju gradonačelnice Knina kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Odmah nakon što je Sabor jutros potvrdio aktiviranje njenog mandata, Rimac je položila i prisegu.

'Iako je kraj mandata, želim da u preostalom dijelu uspješno obavljate dužnost u interesu građana i pravnih osoba', poručio joj je nakon prisege predsjednik Sabora Josip Leko.

Mandat Josipe Rimac, kao i svih ostalih zastupnika ovog mandata, trajat će sve do izbora novog saziva Sabora.