GLASNOGOVORNIK DEBAN

Ingra nije skriveni kupac zemljišta u Slavonskom Brodu

16.10.2009 u 15:33

Bionic
Reading

O tome je li tvrtka INGRA upoznata s činjenicom da je njezinom bjanko mjenicom Novogradnja jamčila za svoja ukupna dugovanja na Trgovačkom sudu u Brodu, te tako spriječila još jedan pokušaj otvaranja stečaja za svoju tvrtku, priopćenjem su se oglasili iz Apriori komunikacija koje zastupaju Slavonski Brod u sporu s tvrtkom Novogradnja i pokušaju da spriječe dražbu gradske imovine zakazanu za 27. listopada

Glasnogovornik Ingre Danko Deban za tportal je rekao da ne znaju ništa o tom slučaju, Ingra se ne planira javiti na spomenutu dražbu te nije skriveni kupac spomenutog zemljišta u Slavonskom Brodu. Deban je također rekao da oni nisu upoznati s činjenicom da je njihova mjenica korištena kao pokriće za zaustavljanje otvaranja stečaja nad tvrtkom Novogradnja, ali taj podatak još uvijek provjeravaju. 

U priopćenju navode da je mogući kupac i Mijo Opačak koji je prije dvije godine dao najbolju ponudu za dio zemljišta u Slavonskom Brodu, ponudivši 10 milijuna kuna za 4.000 kvadratnih metara. Grad tu prodaju, navodno, nije mogao realizirati zbog zabilješke, te se natječaj poništio.