PREDIZBORNA PRESLAGIVANJA

Petrinjski gradonačelnik napustio HNS i prešao Čačiću

03.09.2015 u 20:36

Bionic
Reading

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović odlučio je napustiti HNS kako bi se priključio Reformistima Radimira Čačića, na što je sisačko-moslavačka organizacija njegove dosadašnje stranke reagirala priopćenjem u kojem podsjeća kako je političku karijeru Dumbović ostvario kao član HNS-a te kako je i za gradonačelnika izabran kao kandidat koalicije u kojoj je bio HNS

Unatoč tomu, poručuju kako je prelazak u suparničku stranku Dumbovićevo 'formalno pravo', a dosadašnjem članu, kažu, žele uspjeh u daljnjem radu.

'Darinko Dumbović je svoju karijeru uspješno gradio kao kandidat HNS-a pa je kao koalicijski kandidat 2013. godine izabran i za gradonačelnika Petrinje. Njegova odluka da se pred izbore priključi suparničkoj političkoj opciji, nakon što je mjesecima aktivno radio na pripremama HNS-a za parlamentarne izbore, njegovo je formalno pravo, a građani će sami odlučiti žele li na izborima nagraditi takav postupak. HNS mu zahvaljuje na dosadašnjoj suradnji i želi uspjeh u daljnjem radu', stoji u priopćenju Županijske organizacije HNS-a.