PREVIRANJA U ISTRI

Maja Šarić ostala u SDP-u, a prijateljice poslala Josipoviću

03.09.2015 u 16:08

Bionic
Reading

Nakon što je Županijski odbor SDP-a Istarske županije prošli tjedan donio odluku o zabrani kandidiranja na dvije godine smijenjenoj predsjednici istarskog SDP-a Maji Šarić, njezina matična, općinska organizacija SDP Medulin jučer je na dnevni red sjednice općinskog odbora stavila odluku o pokretanju stranačkog postupka protiv nje

Točka je stavljena na dnevni red zbog nanošenja štete stranci u javnosti javnim podupiranjem i organiziranjem istarske podružnice Josipovićeve Naprijed Hrvatske prošlog tjedna u Puli. Međutim, na jučerašnjoj sjednici općinskog odbora u Medulinu nije pokrenuta odluka o stranačkom postupku protiv Maje Šarić jer su tri člana općinskog odbora bila 'za' dok je njih četvero glasalo 'protiv', piše iPress.hr.

Šarić se jučer pojavila na općinskom odboru i eksplicitno izjavila da ona ostaje u SDP-u. Zanimljivo jest kako je osim članova općinskog odbora na sjednicu pozvano cijelo članstvo medulinske organizacije te je ono većinom glasova (16 'za' i osam 'protiv') podržalo točku o pokretanju postupka protiv Maje Šarić. Izuzev tih dvoje, koji su interesno povezani s općinom, protiv je bila i Tina Krivičić, bliska prijateljica Maje Šarić, čiju je majku Šarić prošli tjedan postavila u predsjedništvo istarske podružnice Naprijed Hrvatske.

Osim Željke Krivičić, Šarić je u predsjedništvo Josipovićeve Naprijed Hrvatske postavila blisku prijateljicu Amru Tahirović, koju već dogledno vrijeme 'vuče' sa sobom po SDP-ovim skupovima i druženjima, a da sve ostane u obitelji, pobrinula se tako što je u predsjedništvo osim bliske prijateljice i majke postavila sestru, Jasenku Šarić.

Nesumnjivo jest kako si Šarić osigurava politički opstanak kako god zna i umije. S jedne strane Josipoviću osigurava svu logistiku i organizira odljev članova iz SDP-a u njegovu stranku, a pri tome uključuje svoje obiteljske i prijateljske krugove, te s druge strane i dalje potiče sukobe u istarskom SDP-u.