ČEŠLJANJE GUBITAŠA

Krim-policija upala u Badel

15.10.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Kako HRT neslužbeno doznaje, krim-policija ušla je u četvrtak u Badel i u ured predsjednika Uprave Ante Perkovića protiv kojeg je nedavno je podignuta anonimna kaznena prijava

U njoj se Perkovića optužuje da je sklapanjem brojnih štetnih ugovora oštetio kompaniju za 50 milijuna kuna.
Inače, manjinski dioničari Badela, s udjelom od oko 40 posto dionica, nezadovoljni vodstvom i rezultatima tvrtke jučer su opetovano zatražili smjenu Perkovića koji sa 52 posto udjela zastupa većinu.

Smatraju kako Badelu prijeti Pevecova sudbina i iščekuju komu će Hrvatski fond za privatizaciju dati povjerenje vrijedno dodatnih osam posto dionica.

U Badelu tvrde da su zahtjevi tih dioničara neistiniti. Perković smatra kako je to pokušaj da se Badel jeftino proda stranim investitorima kako bi ga rasprodali. A što se tiče dugova koji dosežu oko 400 milijuna kuna, tvrdi kako je sve uloženo u tvrtku.

Perković je inače javnosti poznat i iz afere Veliki Maestro u kojoj je bio optužen za davanje 250.000 kuna mita osuđenom odvjetniku Jurju Parazajderu. Nekoć ugledan proizvođač pića samo je prošle godine zabilježio gotovo 70 milijuna kuna gubitka.

Iz Badela su službeno potvrdili da je policija danas posjetila tvrtku 'isključivo u namjeri obavještavanja kako je podnijeta anonimna kaznena prijava povezana s poslovanjem društva, te sukladno tome, tražila odgovarajuću dokumentaciju'.

Ipak, razočarani su 'neobjektivnim i senzacionalističkim pristupom pojedinih medija koji već u nekoliko navrata iskrivljuju činjenice i daju medijski prostor anonimnoj kaznenoj prijavi. Ta prijava, iza koje se očito krije skriveni interes i loše namjere, nanoseći izrazitu štetu ugledu firme, potječe od zlonamjernih pojedinaca jer bi u protivnom javno istupili, te istu prijavu potpisali svojim imenom i prezimenom.'

'Koliko smo uspjeli u vrlo kratkom razgovoru s policijom shvatiti, radi se o krajnje neutemeljenim i potpuno bespredmetnim navodima. Ovi kontinuirani pritisci i istupi predstavnika grupice dioničara, bivših menadžera, posljednjih dana itekako su povezani s Glavnom skupštinom društva, a sve s ciljem da se diskreditira rad Uprave Badela 1862 d.d. na čelu sa predsjednikom Uprave, g. Antom Perkovićem' stoji u Badelovom izvješću za javnost.