SAVJETNIK UDRUGE FRANAK

Ivan Lovrinović pridružio se Mostu nezavisnih lista

30.08.2015 u 16:11

Bionic
Reading

Profesor Ivan Lovrinović, ekonomski stručnjak, bivši dekan Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dugogodišnji savjetnik udruge ‘Franak’, poznat javnosti i kao dugogodišnji kritičar HDZ-ova i SDP-ova pristupa gospodarskim te posebno monetarnim pitanjima, pridružio se sa suradnicima stranci ‘Most nezavisnih lista’

Kako se navodi u priopćenju ‘Mosta nezavisnih lista’ koje je potpisao predsjednik Božo Petrov, ‘postignut je dogovor o jedinstvenoj inicijativi, što pak znači da su Božo Petrov i Ivan Kovačić na jugu, Tomislav Panenić i Ružica Vukovac na istoku te Ljubica Ambrušec u središnjoj Hrvatskoj dobili snažnu potporu i poveznicu sa Zagrebom’.

Kad se uzme u obzir niz neovisnih lista s vijećničkim mjestima, niz pojedinaca koji su se ‘Mostu’ već pridružili na osobnoj razini, ističe se kako se može reći da je ‘Most’ već premostio dobar dio Hrvatske.

‘Gradonačelnici i načelnici koji su s trona skidali desetljetne HDZ-ove lokalne strukture, kao i one koji su s HDZ-om u koaliciji, ali isto tako i potpuno neutralizirali SDP-ove lokalne igre, pojačani su neovisnim stručnjacima koji tu istu HDZ-SDP osovinu kritički razotkrivaju godinama po pitanjima nacionalne politike’, stoji u priopćenju.

Kako se navodi, ‘ bit će još ozbiljnih povezivanja oko 'Mosta' kao zajedničke platforme’. Jer, ističe se ‘mi gradimo nacionalnu priču koja nailazi na veliki interes i na terenu i među stručnjacima. Osim toga, to izaziva zanimanje i u dvjema opcijama koje su već uhodale svoju interesnu verziju Hrvatske: malo vi pa malo mi. Ali i tome će doći kraj. Imamo vremena i snage ne za jednu utakmicu, nego za cijeli turnir’.