NI GOVORA

HDZ odbacio špekulacije o smjenama u Vladi

23.12.2008 u 16:50

Bionic
Reading

Predsjedništvo HDZ-a odbacuje špekulacije i medijske konstrukcije o navodnim smjenama u Vladi RH, priopćeno je iz HDZ-a nakon danas održane sjednice Predsjedništva

ZAGREB - Bez obzira na neutemeljene medijske pokušaje kadrovskih smjena u hrvatskoj Vladi, Predsjedništvo HDZ-a šalje jasnu poruku da će jedinstveno nastaviti s provođenjem politike koja je dobila potporu većine hrvatskih građana.

U tom smislu daje se i čvrsta potpora predsjedniku Vlade RH i članovima Vlade RH u rješavanju aktualnih problema. Predsjedništvo podupire i sve aktivnosti Vlade RH na prevladavanju otvorenih pitanja sa susjednom Republikom Slovenijom te ukidanju slovenske blokade hrvatskih pregovora s EU.

Predsjedništvo HDZ-a je raspravljajući o situaciji u brodogradnji zaključilo kako je Vlada RH do sada postigla značajan napredak u rješavanju tog problema te uspostavila primjeren socijalni dijalog u iznalaženju najpovoljnijeg načina preoblikovanja brodograđevne industrije. Predsjedništvo HDZ-a pozdravlja opredjeljenje Vlade RH da se u postupku provođenja javnih natječaja za preoblikovanje brodogradilišta maksimalno zaštite interesi zaposlenika.

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku da sredstva u iznosu od 50.000 kuna, koja su bila namijenjena organizaciji Božićnog domjenka uplati na račun Zaklade "Ana Rukavina".

U povodu promjene naziva Osnovne škole u Orebiću,

Predsjedništvo HDZ-a apelira na Dubrovačko-neretvansku županiju i Općinu Orebić kao osnivače Osnovne škole u Orebiću da toj školskoj ustanovi s dugogodišnjom odgojnom i obrazovnom tradicijom vrate ime jednog od najistaknutijih hrvatskih književnika 20. stoljeća i domoljuba - Petra Šegedina, stoji u priopćenju.