NAPREDAK PREMA EU

Kosor: Na početku smo kraja važnog posla

15.10.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da je izvješće Europske komisije (EK) o napretku i strategiji proširenja EU-a dobrodošao putokaz i jasan dokaz da je Hrvatska na 'početku kraja vrlo važnog posla', a sigurna je da će Hrvatska iduće godine u ovo vrijeme završiti pregovore za ulazak u Europsku uniju

'To je uistinu jedno dobro izvješće. Sigurni smo da je to posljednje takvo izvješće za Hrvatsku i da ćemo u ovo vrijeme iduće godine završiti pregovore', rekla je Kosor na početku današnje sjednice Vlade.

Izvijestila je da je ove godine Vlada u proceduru uputila 70 od 86 planiranih zakona koji se usklađuju s regulativom EU. Od 2005. u proceduru je upućeno 214 zakona, a danas upućujemo još dva, dodala je.

Činjenicu da je Komisija u strategiji proširenja predložila Vijeću EU-a da uspostavi ad hoc tehničku skupinu za izradu nacrta Pristupnog sporazuma, kao i da se počne s pripremom financijskog paketa, premijerka drži jasnim dokazom da je Hrvatska 'na početku kraja jednog vrlo važnog posla'.

Dodatne snage i napore, naglasila je, treba uložiti 'u borbu protiv korupcije i poslove vezane uz pravosuđe'.'Ali, izvješće je uistinu dobrodošao putokaz kamo trebamo ići', rekla je Kosor i pozvala sve ministre da ulože dodatne napore u ostvarivanju krajnjeg cilja - ulaska u EU.

'Svom snagom i punim jedrima naprijed', poručila je Kosor.