KOZLEVAC NAŠAO NOVI DOM

Bivši šef istarskog SDP-a prešao Josipoviću

27.08.2015 u 21:25

Bionic
Reading

Dino Kozlevac, svojedobno šef istarskog SDP-a, napustio je tu stranku i prešao u Naprijed Hrvatska Ive Josipovića. Bivši SDP-ovac danas je postao predsjednikom županijske organizacije Josipovićeve stranke, potvrdio je u izjavi za tportal

'Sve ono za što sam se zalagao u političkom smislu pružit će mi stranka Ive Josipovića. SDP-u i prijateljima koje imam u toj stranci želim sve najbolje', pojasnio je za tportal svoju odluku Dino Kozlevac, do danas potpredsjednik istarskog SDP-a.

Bivši šef istarskog SDP-a priznao nam je da nije bio zadovoljan u SDP-u. 'U SDP-u vlada podjela i to nije dobro', rekao nam je Kozlevac.

S obzirom na to da će stranku Naprijed Hrvatska voditi u Istri, u kojoj se Josipović nada suradnji s IDS-om, upitali smo Kozlevca može li doći do koalicije s IDS-om. Pojašnjava kako se prvo, naravno, treba izgraditi organizacija u Istri, ali da u razgovorima koji se tiču Istre žele sudjelovati i ljudi iz istarskog ogranka Josipovićeve stranke.

'I naš uvjet za stupanje u novu stranku bio je da se poštuje volja članstva na terenu te da se poštuje autonomija', kazao je Kozlevac za tportal.

O prelasku Kozlevca kod Josipovića šuška se već neko vrijeme. Regionalni portali već su pisali i o sastanku predsjednika IDS-a Borisa Miletića, Ive Josipovića i Dine Kozlevca, no na upit tportala početkom tjedna Kozlevac je demantirao prelazak u novu stranku.

Kozlevac je niz godina bio na čelu istarskog SDP-a, no 2013. čelnu funkciju u istarskom SDP-u preuzela je sada već njegova bivša šefica Maja Šarić, a on je postao potpredsjednik.

Upravo je Maja Šarić bila, kako javlja Novi list, jedna od gostiju na današnjem osnivanju ogranka Josipovićeve stranke, no zasad ostaje u SDP-u. Zanimljivo je da su na skupštini u Puli bili i bivši SDP-ovac Slavko Linić te aktualni SDP-ov zastupnik Luka Denona, kao i predstavnici IDS-a i Zelenih.

Kozlevac nije jedini 'ulov'

Dino Kozlevac nije jedini koji je danas napustio redove SDP-a i prešao Josipoviću. Isto je učinila bivša predsjednica SDP-a Umag, a u ogranku Josipovićeve stranke postala je potpredsjednica. Potpredsjednik istarskog ogranka Naprijed Hrvatska postao je i Denis Martinčić, bivši predsjednik pulskog SDP-a. Tajnik novoosnovanog ogranka je Vlado Erceg, a izabrana su još četiri člana predsjedništva, među kojima je i Ticijan Peruško, kojeg je Josipović 'preoteo' Hrvatskim laburistima.