OPET PAKLENO VRUĆE

Stiže nam novi toplinski val, za vikend do +37!

27.08.2015 u 09:25

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana Hrvatsku će ponovno zahvatiti toplinski val. Od petka nadalje ponovno će biti sunčano i vrlo vruće, a temperature će i na kopnu i na moru nerijetko prelaziti 35 °C. Ponegdje, osobito u Slavoniji i zaleđu Dalmacije, dosegnut će 37 °C. Ipak noći će biti malo ugodnije, nego za prijašnjih vrućina

U petak će biti sunčano i vruće, tek ponegdje uz mali dnevni razvoj oblaka. U unutrašnjosti će puhati slab jugoistočnjak, a na Jadranu slab jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 28 do 33, u Slavoniji do 35 °C.

U subotu će biti sunčano i vruće, tek ponegdje uz mali dnevni razvoj oblaka. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, na Jadranu slab burin ujutro, a maestral tijekom dana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 14 do 19, a na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 31 do 36, a na Jadranu od 30 do 35 °C.

U nedjelju će biti sunčano i vruće. U unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća sumaglica. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 32 do 37, a na Jadranu od 30 do 35 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u prvoj polovici sljedećeg tjedna ne očekuje se značajna promjena vremena pa će se nastaviti razdoblje stabilnog, sunčanog i vrućeg vremena.