SNIMANJE STANJA

Nino Pavić želi preuzeti Novi list

26.08.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Ninoslav Pavić, vlasnik tjednika Telegram i portala Net.hr obavlja dubinsko snimanje u riječkom Novom listu čija se predstečajna nagodba privodi kraju. Naime, operativni i financijski plan restrukturiranja Novog lista prihvaćen je i još se čeka da se sve zaključi na Trgovačkom sudu. Snimanje u Pavićevo ime prošloga je tjedna obavljao financijaš Ante Toni Ramljak, a da je nekadašnji vlasnik Europa Press Holdinga ozbiljno zainteresiran potvrdio je tportalu on sam

'Točno je da snimamo stanje u Novom listu, ali smo od preuzimanja još daleko. Tek smo na početku procesa, a stanje u Novom listu užasno je komplicirano. Različita kreditna zaduženja, vlasnički odnosi, tehnološka zaostalost, kako u redakcijskom sustavu, tako i u tiskari, a s druge strane riječ je o dobrim novinama, s dobrim autorima koje imaju vjernu publiku', kazao je za tportal Ninoslav Pavić.

Smatra da bi bila šteta da Novi list propadne jer medijska scena treba novine kao što su te.

'Bila bi šteta za medijsku scenu da Novi list nestane, iako šanse za to postoje. On je posljednjih osam godina u agoniji, vodili su ga ljudi koji s ovim poslom nisu imali veze, bilo je tu svega i zbog toga je njihova situacija složena. Rado bi pomogao, ali s druge strane ide nam dobro s Telegramom i Netom te nećemo srljati grlom u jagode.

Osim toga, nismo mi jedni zainteresirani, ali jedini smo iz medijskog biznisa koji bi ga željeli preuzeti. No, ponavljam, još smo daleko od toga', zaključio je Pavić ne želeći otkriti tko još snima stanje u riječkoj medijskoj kući.