GUŽVA NA SCENI

Grujić iz SUH-a: 'Čačićevi umirovljenici su virtualni'

25.08.2015 u 13:10

Bionic
Reading

Kada je prije nekoliko dana tportal otkrio da je pod kapom Reformista Radimir Čačić osnovao i umirovljeničku stranku za čiju je predsjednicu izabrana glavna tajnica Reformista Alenka Košiša Čičin-Šain, satiričnim priopćenjem oglasio se Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika ismijavši Čačićevu stranku. Četiri dana kasnije, ili preciznije danas, Košiša Čičin-Šain zajedno s Ivicom Pančićem i Josipom Kregarom iz Naprijed Hrvatska! - Progresivnog saveza Ive Josipovića u prostorijama Grujićeve stranke održala je konferenciju za medije. Dovoljno za špekulacije da je Grujić našao zajednički jezik s Čačićem

'Prostor smo ustupili Josipoviću jer smo njega podržavali i za predsjednika. Držimo do svoje riječi i dok se njegov prostor preuređuje, može koristiti naše. Što se tiče Čačićevih umirovljenika, mogu reći da još nismo razvili tehnologiju koaliranja s virtualnim strankama koje osim imena nemaju ništa drugo', kazao nam je Grujić.

Upitan hoće li njegovi umirovljenici ući u Josipović-Čačićevu koaliciju, Grujić kaže kako je s bivšim predsjednikom razgovarao o tome, ali da su daleko od bilo kakvog dogovora.

'Želja nam je oformiti umirovljeničku platformu koja će okupiti sve umirovljeničke stranke. Naravno, tu ne ulaze BUZ koji je s HDZ-om i HSU koji je s SDP-om. To su stranke koje se bore samo za interese njihovih čelnika i njihov politički život, a ne za život umirovljeničke populacije', istaknuo je Grujić.

Najavio je da će se SUH-u do polovice rujna priključiti Demokratska stranka žena i Hrvatska radnička stranka, a nije isključio mogućnost da se s njima u društvu nađe i Nezavisna lista don Ivana Grubišića.