JASEN MESIĆ KRITIZIRA

'S Igrom prijestolja je sve dobro funkcioniralo dok se Maras nije upetljao'

22.08.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar kulture Jasen Mesić smatra kako je ministra obrtništva i rada Gordan Maras obmanuo javnost pričom da je prilikom svog puta u SAD dogovorio još dvije sezone snimanja serije Igra prijestolja u Hrvatskoj. Podsjetimo, producentska kuća HBO je u petak izvijestila kako se šesta sezona popularnog serijala neće snimati u Dubrovniku

'Već smo i ranije u Saboru upozoravali da je potpuno u suprotnosti sa zakonom to što je ministra Maras uvjeravao javnost da je dogovarao snimanje bilo kakve serije. Zapravo se radi o prikrivanju turističkog putovanja u SAD na kojem je ministar sa svojim suradnicima potrošio 100.000 kuna na teret građana. Žalosno je što možemo zaključiti da je sve dobro funkcioniralo dok se ministar Maras nije upetljao u snimanje stranih serija', rekao je Mesić za tportal.

Prema njegovim riječima vrlo je neuobičajeno da se bilo koji političar povezuje sa snimanjem serija, a pogotovo ministar koji nema nadležnosti nad tim resorom.

'Institucija koju plaćamo i koja je zadužena za tu vrstu poslova je Hrvatski audio vizualni centar. Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti što je radio u drugim američkim gradovima, recimo u Las Vegasu. Koje je važne poslove tamo obavio? S obzirom da vidimo da je s ovakvim debaklom završio navodni razlog njegovog posjeta Los Angelesu', izjavio je Mesić.

Maras se na sedmodnevni put u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco uputio krajem travnja, a društvo su mu pravili tajnik kabineta Darko Baniček i savjetnica u kabinetu Majda Žujo

Nakon povratka ministarstvo je izvijestilo kako je jedan od rezultata tog puta dogovor oko nastavka snimanja serijala Igra prijestolja u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone i da je za to potencijalni budžet 30 milijuna kuna po sezoni.